måndag 22 mars 2021

När dörrar öppnas ....


Bilden från 2018, tagen nere hos Ecke och Britt. 
Så vacker färg på hennes tröja!

Det händer mycket nu. 
Först ett mejl från min syster i Australien och hela brevet andas lättnad och glädje, ja, på torsdag ska hon - äntligen - få sin första spruta och det är väl som om frihetens grind nu börjar ställas på vid gavel. Nu är det nära. 

Och igår knackade det på dörren här hos oss och där var Britt med munskydd och hon kom med en så vacker orkidée, en kvist att sätta i vas, allt för att önska oss god bättring och hon var så glad, så glad .., nu hade såväl hon som Ecke fått sin första spruta! 
Det skiljer trettio år mellan oss, men det känns inte. 
Märks inte. 
Ibland spelar ålder  verkligen ingen roll. 

Och det är som en stor våg av glädje som sköljer över människor, vilka äntligen - efter all isolering och oro - ser ett slut på eländet, eller i alla fall, det kan väl inte bli sämre?

Och här i gula huset?
Jo, pv körde till jobbet i morse och jag tycker nog att han såg aningen splittrad ut, men efter fyra veckor hemma (helt ofattbart), så är det kanske inte så konstigt. 
Själv har jag dammsugit, diskat (vi handdiskar och jag älskar det!) tänt ljus, blåst i pipen och ska nu ägna mig åt dagstidningen. 
Någon DN fick vi inte igår söndag. 
Man tappar onekligen sugen. 
I alla fall tidningssugen. 

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Har aussiesyrran hållit sig undan översvämningarna?

Elisabet. sa...

Hon bor utanför Adelaide i Sydaustralien, så där är det lugnt. Men stackars människor som bor i dom här översvämmade områdena.