fredag 26 mars 2021

Vanans makt ....

Den som läser här vet nog att jag är en flitig tittare av SVT:s Morgonstudion. Många tycker att det är ett oskick att ägna någon timme åt tv på morgonen, men då tänker man rätt enkelspårigt. 

Under alla mina år här i Halland, har jag arbetat eftermiddag/kväll. Börjat två eller tre, kommit hem halv nio eller halv tio på kvällen. Då har kvällsnyheterma sedan länge tackat för sig och jag tycker att det känns bra, detta att få en uppdatering så där på morgonen. 

På fredagarna är det "nyhetspanel" hos såväl SVT som konkurrentkanalen tv4. SVT har valt en yngre panel och det är ganska mycket flams, tycker jag, alltså. Då händer det ofta att jag flyttar över till 4:an, just för panelens skull. Sen skuttar jag tillbaka (reklam och matlagning kan jag stå över på morgonen) till modershuset.

Jag tror dessutom att SVT tänker fel. Ungdomar tittar inte frekvent på den kanalen .., ungdomar håller sig till 4:an. (rätta mig gärna om jag har fel!), om dom öht tittar på morgonnyheter. Så detta att försöka poppa till det lite, det faller platt. Det är vad jag tror.

Hos tv 4 var det nu på morgonen dessa tre i panelen: Björn Wiman från DN, Eva Hamilton (f.d. SVT-chef som fick sluta då hon passerat åldersstrecket) och så mannen med elegant fluga, vars namn jag glömt. Dick, kanske?

 Det kändes seriöst. 

Här en länk till paneldebatten.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gör som du hoppar mellan kanalerna. Tråkigt att SVT försöker rikta sig till ungdomarna. Låt det vara en seriös kanal med seriöst innehåll.

Anonym sa...

Ungdomarna är väl i skolan eller på arbetet den tiden på dan. Kanske inte just i de tider som är nu, men även om man jobbar hemifrån ser man väl inte på TV?Själv har jag dock inte kommit på det där med morgontv än även om jag har har möjlighet. ellem

mossfolk sa...

Jag tittar på Nyhetsmorgon på TV4, kanske mest för att jag inte ens tänkt på att det finns en motsvarighet på någon annan kanal. Precis som du tycker jag att det är för mycket reklam och för mycket matlagning, men annars gillar jag både mixen och programledarna :)

Elisabet. sa...

Anonym: ja, så tycker jag med.
ellem: ja, men på helgerna är dom ju hemma och med ungdomar menar jag typ såna som är i 25-30 årsåldern och uppåt. Fyrtio också. Morgontv är ju helt suveränt för oss som enbart arbetar/arbetade kväll.

mossfolk: ja, jag tycker också att det är trevliga programledare (fyran stod på från morgon till kväll på sjukhuset, fram tills jag gjorde uppror ,-)

Bert Bodin sa...

Tack för din karaktäristik av mig; enkelspårig. ;-)
Här är det P1 i radion som gäller. Då kan man vistas varsomhelst i lägenheten och ändå hänga med.

Vonkis sa...

Det är intressant det där med statusen på vad man ska göra olika tider på jobbat. Man ska upp tidigt och börja jobba, annars är man lat, en sjusovare, huvva så hemskt! TV är på sin höjd ok kvällar och helger, tänk på att ögonen blir fyrkantiga om du tittar för mycket. Gamla normer som hänger kvar.

På tal om nyhetspaneler är det ju rätt intressant att Dick Erixon bjuds in för diskutera nyheter i olika paneler i både radio och TV. Att tidningar har politisk färg är en självklarhet men hans tidning är väl rakt av ett partiorgan?

Äh. Skit sak samma. Det är fredag och imorgon blir det både Melodikrysset och en sväng till odlingslotten. Det är grejer det :-)

Vonkis sa...

Har läst ikapp i bloggen och oj vad ni har varit med om. Skönt att det går åt rätt håll för er båda. Och alla självutnämnda förståsigpåare, kan de inte bara ta och snurra sig i fisringen eller något?

Elisabet. sa...

Bert: aha ...! Du kände alltså igen dig ,-)

Vonkis: ja, jag kollade upp denne Dick och så är det nog, som du säger. Men att dom är partipundna, så har det varit förut också, även i SVT, men då från olika läger. Hoppas att din dag på kolonilotten blev härlig! Här är det regn och gråväder idag lördag.

Bert Bodin sa...

Nja - tänkte mest på er andra, faktiskt.

Jag ser både TV, läser tidningar och lyssnar på radio. Massor!

Rena Hallsberg, skulle jag säga.

😇🙃😊

Elisabet. sa...

Bert Bodin: men det ena utesluter inte det andra. RAdio lyssnar jag på hur mycket som helst, tidningar också, så det är inte så ensidigt som att jag slår mig ner framför tv:n klockan halv sju och sitter där tills det blir dags att gympa.

Bert Bodin sa...

Joho.