lördag 27 mars 2021

En till .... som jag beundrar.


Elaf Ali, den unga kvinnan - född i Bagdad men uppvuxen i Skåne -. 
Elaf som synts en hel del i tv den senaste tiden och som har skrivit boken "Vem har sagt något om kärlek?" som handlar om detta att frigöra sig från en hederskultur. 

Vilken stark tjej! 
Så  k l o k. 

Här är en länk till SVT och en del av en intervju med henne.

5 kommentarer:

annannan sa...

Ja! Så himla bra! Innan hon skrivit den här boken gjorde hon sig lite känd för att försvara sin rätt att prata skånska i nationella nyhetssändningar. Det tycker jag förstås också är bra. Extra plus för att det är en tjej född i Bagdad som försvarar rätten att prata skånska på teve!

Elisabet. sa...

annannan: jag är sååå fylld av beundran för denna unga kvinna med sitt mod och sin styrka och hon pratar en sån fin skånska! Såg en bild där hennes pappa träder fram, tillsammans med sin dotter. Sååå viktigt, tror jag. Att visa andra landsmän att det går att ändra åsikter! S o m jag skulle önska att dom två TILLSAMMANS finge besöka skolor osv .., men det har hon nog inte tid till. Vilken människa!

Anonym sa...

Jag har precis lyssnat på hennes bok. Mycket läsvärdtyckte jag. Jag såg i en av recensionerna på Storytel att de tyckte att det var fel att hon själv läst in boken. Det gick inte att lyssna på. Jag undrar om det var just för att hon läste på skånska. För mig Väcker den skånskan barndomsminnen då min farmor kom just från Kristianstad.
Marianne Ekwall

Elisabet. sa...

Marianne Ekwall: jag tycker inte om ALL skånska, precis som jag inte tycker att min egen rätt breda dialekt inte är nånting att hänga i granen, men den här unga kvinnans skånska .., åååå den är ju så mjuk och fin!

Anonym sa...

Nej all skånska är inte vacker. Det finns en del som nästan är svår att förstå. Men just den här skånskan är min bardom. Kan fortfarande i mitt huvud höra min farmor säga mitt namn. Min farmor, liten och rund med det fina namnen. Elin Sofia Eleonora. Och så kallade hon sig Ellen??

Marianne Ekwall