söndag 30 maj 2021

Hemma igen ...


... efter fyra dagar på Orust i Bohuslän. 
Det här är utsikten från lilla stugan som vi hyr. Den kostar 600:-/natt (från 15.00-11.00), har två våningssängar, en spisplatta med två plattor, ett kylskåp, en garderob, ett handfat och en diskbänk med enbart kallt vatten. Ett köksbord också, med fyra stolar. Det är allt. 

Vill man duscha eller gå på toaletten, får man uppsöka det röda huset i mitten av dom tre som ligger i mitten av bilden. Natten mot idag knatade jag iväg klockan två ..., det är inte alldeles ultimat, men vi tycker så mycket om det här boendet - ändå -. 


Och mera utsikt från verandan, nu mot hamnen. 
Det är verkligen så härligt att befinna sig i närheten av en hamn. Båtar lägger till och ger sig av .., andra båtar sätts i sjön .., familjer kommer kånkande med kylväskor och krabbhåvar och tar sikte på småöar intill eller vart dom nu tar vägen?
Somliga ger sig ut på kajaker .., och så är det alla andra, dom som bor i husvagnar eller mer som villavagnar med prydliga rabatter och ibland staket runt "husen".


Och så alla vänliga människor. 
När jag som sjuttonåring åkte med Lapplandspilen till Göteborg Central och därefter arbetade i fem, sex veckor på två olika Konsumbutiker - en på Hisingen, en i Olskroken - trivdes jag så himla bra! Jag tyckte helt enkelt om göteborgarna och samma sak är det med människorna på Orust. 
Lättsamma. 
Pratglada. 
Vänliga. 

En sak saknade jag dock: där var nästan inga småfåglar! Helt obegripligt! Inte en enda gång hörde jag koltrasten .., hörde inte rödhake eller gärdsmyg, såg inte en enda blåmes eller talgoxe, bara några enstaka sparvar eller om det pilfinkar.

Men nu är vi hemma och på onsdag åker pv tåg/buss upp till Vindön och varvet igen. Han arbetar enbart måndagar och tisdagar och krånglet med bogpropellern vill han få löst, helst av varvspersonalen. (Inget krångel när vi I höstas seglade upp båten). 
Jag stannar hemma. 
Det är fint här också. 
Grönt och skönt och s o m  det har växt i rabatterna!

4 kommentarer:

mossfolk sa...

Det låter ju som ett alldeles perfekt och lagom boende... ja bortsett från det där med toaletten då.
Så fina bilder -vilken idyll. Och vilka barndomsminnen de måste få, de barn som tillbringar somrarna sådär.
Jag tycker nästan att man har kunnat se när det växer i trädgården de senaste dagarna. Jag konstaterade också att det redan har blivit torrt i rabatter och pallkragar och tänkte att det skulle kunna få komma lite regn igen ;)

Bert Bodin sa...

Jag tror det är något gemensamt vi norr- och västerbottningar har med bl.a. göteborgare. Känner flera därifrån som bor i Luleå. Vi har också rätt många här på universitetet. Och jag har alltid gillat att besöka Götet.

WalkaboutSweden sa...

Göteborg och göteborgarna är lätta att älska. ♥

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, det är så fint där! Förmodligen är det betydligt mer liv och rörelse under högsäsong, vi har ju bara varit där antingen i början av september eller som nu i slutet av maj.

Bert Bodin och Walkaboutsweden: det kanske är så?