onsdag 2 juni 2021

Och en kväll ....


Det blev en hel del gjort idag. 
Och det blev en himla bra dag! Jag känner mig så  s t a r k!

Jo, det blev en sväng till Varberg och torgmarknaden .., det blev klockklang från den fina kyrkan, belägen precis vid torget och det blev blommor och kryddväxter. 
En ljuvligt god ost också. 

På tillbakavägen stannade jag till i Falkenberg och Ica Kvantum, för inköp av sex paket kaffe .., apoteket i Getinge hann jag också med (ny dosett, mycket finare!, samt medicin) och sist av allt två paket kaffe på Coop. Snart får jag väl medalj från PRO, för att jag är en sån sparsam pensionär. 

Väl hemma har jag planterat det som inköptes .., jag har varit ute med Harry i omgångar, sett flera avsnitt av den där underbara brittiska tv-serien (tack Bettan som tipsade om den, men det hade jag glömt .., men oj, oj, så rätt du hade!) . 

Detta var verkligen en på många sätt annorlunda produktion. 
Vanliga människor - eller ovanliga - vem är egentligen "vanlig"? 
Bekymmer och glädje .., utsökt skådespeleri och hur ofta ser man två sjuttioåringar (ja, en är i närheten av sjuttio) få såna intressanta och utmanande roller? Inte ofta. 
"Allt som vi döljer" heter serien och finns på svt.play. 


Och nu ...? 
Klockan är tjugo i elva och det är alldeles mörkt ute. 
Grannarna från Sthlm har kommit och jag har varit ute med Harry på sista-rundan. 

Från båten ringde pv. Nöjd med dagen. Han har monterat elkontakter såväl i förpiken, som i "köket" och nu ska det bli en kontakt vid min sida där jag sover i akterruffen. 
Bra! Då slipper vi ha evighetslånga förlängningssladdar drällande i båten! 

Nu blir det mejlskrivande till min syster i Australien. 
Ajöken, sa fröken.

7 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Och nu svtpläjas det för glatta livet. Men den där serien går i SVT2 på onsdagar för de som gillar ordning och reda och tablå. 😇

Elisabet. sa...

Bert Bodin: men det är så mycket hockey och om en vecka drygt börjar fotbolls-EM och det är nog bäst att jag kollar direkt här :) (Kan jag ju skylla på ,-)

Bert Bodin sa...

Jag ville bara tipsa alla som INTE har play-tjänster. T.ex. vi när vi är i stugan.

😊

Babsan sa...

Jag undrar nu som pensionär hur mycket man tjänar på att åka runt,med bil för att jaga extrapriser?Tror inte det blir många kronor

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elisabet. sa...

Babsan: nej, sannerligen inte! Men nu skulle jag ändå till Varberg och lade upp strategin innan jag gav mig av ...😉. Och så köper jag bara det vi verkligen använder och behöver.

WalkaboutSweden sa...

Den där serien har vi kollat på.
Toppenbra - och som du säger väldigt fint skådespeleri.