måndag 31 maj 2021

Måndagsfönstret ....


"Tidningsförsäljarens fönster tidigt på morgonen. Tror du känner igen det fenomenet!" skriver avsändaren som är den här madamen. 

Ja, OM jag känner igen mig! 
Att hämta in tidningsbuntarna .., sprätta upp, kolla att antalet stämmer, sätta in dem i stället och sedan skriva in dem i journalen (och på kvällen på datorn rapportera hur många som blev sålda), det hörde till vanligheterna i butiken. 
Egentligen inte för mig, då jag ju enbart arbetade eftermiddag/kväll, i alla fall här på Hemköp, men i lilla butiken i Ystad så var det ju morgonpass. 

Jag tyckte sååå mycket om den biten, precis som när tobak fylls in i skåpen. 
Att få det fint .., ordning och reda. 
Lättöverskådligt. 
Så .. tack annannan att du tog mig med på minnenas promenad!

Tittar på bilden .., "Jocos", är det nåt slags Lotto-spel? 
Och sjuttioåtta miljoner .., det var inte illa!

2 kommentarer:

annannan sa...

Jogos de Santa Casa är den dominerande organisationen för spelverksamhet i Portugal. (Jogos betyder spel). Det är stor organisation där pengarna som inte går tillbaka till vinnarna går till den omfattande sociala verksamheten som drivs av Santa Casa de Misericordia: hälso- och sjukvård, äldreomsorg, barnomsorg, utbildning etc. Man kan läsa mer här om historien bakom https://en.wikipedia.org/wiki/Santa_Casa_da_Miseric%C3%B3rdia

Elisabet. sa...

annannan: tack som förklarade! Jag skyller på dålig syn ..., hur jag än böjer mig fram mot skärmen ser jag bara Jocos, men nu vet jag! Nu ska jag följa länken.