lördag 5 juni 2021

Summering ....


En lördag med högtryck och då menar jag verkligen  h ö g tryck. Varmt redan från morgonen. Frukost i skuggan under eken. Senare på dagen kommer Sonja på besök. Vi kalasar på rabarberpaj med glass och Sonja har med sig svenska jordgubbar - små och söta - och vi blir sittande ute i flera timmar och pratar om allt och inget. 

Efteråt läser jag DN. Ser en dödsruna med foto av en man. Tänker att så mycket mer personligt det blir med bilder. Minns en annan runa; en annan man .., han satt i en segelbåt och skrattade mot den som höll i kameran och håret var rufsigt och han såg så levnadsglad ut, men det hjälpte förstås inte. 


Mest hela eftermiddagen arbetar vi var för sig. 
Mest arbetar pv. 
Han tar hand om veden och lägger in den i boden och jag rensar ogräs och flyttar plantor med luktärter vilka hamnat i skuggan och jag lagar middag och diskar. Det är underligt, det känns som om sånt inte riktigt räknas. Av mig själv, alltså. 

Läser ett mejl från min syster i Australien. Fortsatt lockdown där sonen bor och hon har varit hos sin supertrevlige (hennes ord) tandläkare och bytt ut en gammal plomb. 

Mellan varven sliter pv och jag själv med DN:s fredagskryss som idag hamnade i lördagstidningen Det var som att min hjärna inte hängde med idag och jag hade aldrig i livet fixat att lösa det på egen hand. Många tvetydigheter ..., en påhittig korsordsmakare måste det ha varit. Han heter förresten Johan Lundin.

Strax kvällsbad. 
Jo, men det känns bra.

6 kommentarer:

Turtlan sa...

Här sitter en i en baden-baden stol och läser bok. Den andre sover (!) i utesoffan i skönt kvällsväder. Eftermiddagens gäster har cyklat hem.
Det är jag som läser bok…

Nu börjar myggen komma…

mossfolk sa...

Åh så gott med rabarberpaj! Vi hade tänkt oss jordgubbar i morgon på nationaldagen, men de var ju alldeles galet dyra. Rabarberpaj kändes plötsligt som ett finfint alternativ.

Vardagssysslor, som ju måste skötas för att annat arbete ska kunna utföras, räknas lätt bort. Jag tänker på dem just som "sysslor" -inte alls av samma rang som att utföra olika projekt...

Bert Bodin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bert Bodin sa...

Och jag blev snuvad på torsdagskrysset. Det blev "nutids-" istället. Väldigt enkelt den här gången.

Gunnel sa...

Har DN bara fredag, lördag, söndag, men använder hela veckan till att lösa deras kryss. Klassikern är den som jag oftast misslyckas med.

Elisabet. sa...

Gunnel: det har vi också, men vi blir som tokiga när tidningen kommer och det är inte ofta vi låter den ligga och vila till sig ,-)

Bert Bodin: vi satt med ett kryss igår .., jag har tappat räkningen på vilket .., men det var det här med ekorrarna.