fredag 4 juni 2021

Det sista ....


Det har varit en fartfylld dag. 
Pv har varit mer än effektiv och har farit runt som ett jehu; rensat ogräs, klippt gräs, tagit reda på grenar och annat sedan han rensade i slänten .., han har kört in till stan och handlat till sin dunderförkylda dotter och dotterson ... (att han sedan tog med sig två av varorna hem igen .., ja, just det) och så åkte vi till stan igen (nu var jag med) och lämnade potatis och bröd till Hilda (det som av misstag följde med hem). 

Det har också blivit prat med grannen från Täby, som slog sig ned i en av trädgårdsstolarna i ekens skugga. Det blev en hel del surr ., väldigt mycket om dagens skola ., om hans yrkesval (advokat och ja, han skulle välja samma om igen) .,., vi pratade även om föräldrar som åldras och vad det kan innebära .., ja, lite sånt. En trevlig man är det (hans fru också) med några år kvar till femtio,  lite över femtio bara.


Och jag fixade middag som vi tog med oss till hamnen i Skallkroken (men vår båt är ju på Orust just nu) och pv:s brorson Anton har lånat sin farbrors båtplats i en veckas tid, då han köpt en mindre segelbåt i .., Göteborg kanske. Nu var kranbilen där och skulle plocka upp båten och ren tur var det att pv upptäckte - just som dom skulle ge sig av till sjön Bolmen - att masten låg kvar på land!! Det hade sett ut det, om dom kommit hem med bara båten! 


Sist av allt ett dopp här nere hos oss. 
Det är helt ofattbart hur icke-smidig och klumpig jag är just nu, men det ska det bli ändring på! Efter några dagar till havs med båten - då man klättrar upp och ner och ja, på det viset - brukar man känna sig som en ny människa. 

Bilden längst upp visar var vi gick i - från klipporna - och jag kände mig som femhundra år gammal. Det är nämligen en liten sten att kliva på från klippan, men från den stenen till fast mark under fötterna, är det för djupt för att bara kliva ner och för grunt (i alla fall idag) för att dyka, så jag mer som hasade mig i. 
Bedrövligt.
Bättring utlovas. 
Ska öva i morgon.

4 kommentarer:

Turtlan sa...

Verkligen full fart! Man kan få mycket gjort vissa dagar!

Här har det verkligen vänt ikväll. Som om ny energi kommit. Något som också kommit är myggor! I mängder.

mossfolk sa...

Fullt ös hos er!
Jag håller med Turtlan, massor av mygg i år!

Pernilla sa...

”Det växer icke mossa på den sten som rullar” tänker jag när jag läser om er dag.
När jag ser bilden av havet känns det långt in i hjärteroten, min längtan efter att bada. <3

Elisabet. sa...

Turtlan och mossfolk: Några små mygg har vi också träffat på, men här är vi nästan helt befriande från dem annars. Tack och lov! Mygg har jag träffat nog många av i mina dagar :)

Pernilla: jodå, det växer bra med mossa, om inte annat på en av oss - och det är inte pv -.