tisdag 1 juni 2021

Lite ......


... varannandags-kraft är det allt, men det spelar ingen roll. 
Jag känner så tydligt hur det går framåt. 
Och när det är högtryck är det alltid bättre. 

I fjolsomras ramlade många övermogna tomater ner från sina grenar, ja, i växthuset. 
Nu har vi hur många små tomatplantor som helst som tittat upp och idag har jag stöttat upp några av dem och en fick komma i en kruka. 
Pytsade ut lite kogödsel också och vattnade rejält efteråt. 
Jo, det blir nog bra. 
Vi ska nog få kalasa på tomater i sommar så det räcker och blir över. 


Det här är en liten pion, i storlek ungefär som ett knubbigt päron och knappt det, men såå vacker ändå! En dillpion. Och det var den här skönheten som Eva i Storfors kom med och jag är så glad för växter som man kan binda samman med någon vänlig själ. 

Läste hos Bert i Luleå att han tycker att det är ovanligt många maskrosor i vår. 
Här har jag inte reflekterat över den saken, men det fanns vägavsnitt från stugan på Vindön och några kilometer söderut, där båda sidorna av vägen var översållade av maskrosor! Man kunde tro att någon planterat och gjort fint - för det var verkligen sååå vackert!

Så önskar jag Turtlan lycka till i morgon, då det stundar operation. 
Först var det Rexxie där det fixades med hans enda njure .., så blev det min namne på Söder i Sthlm som fick en knäprotes och var så orolig innan, men se det gick hur bra som helst! Och i morgon alltså nästa f.d. bloggerska - ja, alla tre har tackat för sig i bloggvärlden (åtminstone mig veterligt), men finns ju kvar ändå. 

Lycka till Annica! Det går säkert hur bra som helst!

6 kommentarer:

Turtlan sa...

Tackar å det varmaste! Ska ta med allt pepp och tankar jag fått idag och använda imorgon. Oron och allt det där ska jag (försöka) lägga i ngt förråd eller så.

... hon som fuskbloggar på Instagram.

Dubbelörn sa...

Tja, det var väl ändå att ta i .. ”hur bra som helst” 😉. Det är definitivt ingen dans på rosor. Tuffa nätter o skitjobbigt att hantera vardagen m 2 kryckor. Så tacksam att jag har Kennan som hjälper mig. Fortsätter med att göra mina övningar o knapra morfin med svullna knäet i högläge 🤪

Elisabet. sa...

Turtlan: låter son bäst!

Dubbelörnen: jag tyckte att du lät så pigg och kry när du berättade om hur fint det var på Sofiahemmet. Kryckorna tycker jag själv var ett elände och minns ljudet när dom dråsade i golvet, men det kommer du att hantera galant efter ett dag! Vattenflaska i plast satte jag i tightsen överdel och då var det inga problem.

Elisabet. sa...

Dubbelörn: alltså jag stoppade dom just vid linningen. Perfekt.

Anonym sa...

Ryggsäck eller många fickor i kläderna är perfekt när man går på kryckor. Jag fick lång erfarenhet för trettio år sen. Man lär sig fix och trix så småningom som underlättar livet som fyrbent! ellem

Elisabet. sa...

ellem: jo, det gäller att vara påhittig! Pv arbetade alla tre ggr när jag fick ny protes och då gällde det att försöka tänka till så det skulle fungera. Hur jag vågade gå ut med Harry, det övergår mitt förstånd?