lördag 14 augusti 2021

Helgdag i ett gult hus på en kulle ...


Vad gör man då?
Jo, man låtsas att man precis har påbörjat fyra veckors semester och då blir ju den här dagen som ett guldkorn! Är jag så lättlurad? Ja! Utan tvekan! 
Nu har jag alltså semester och ska inte tänka ett skvatt på plu-nummer eller om kassan stämde eller inte eller om jag kommit ihåg att beställa hem fina frimärken, nej, jag ska bara gotta mig åt sensommardagar och kanske lite höstkänsla, men bara lite. 

Jag plockar in hur många luktärtor som helst och gläds åt att jag har någon slags besatthet vad gäller assietter och små vaser. I nästan alla rum finns såna är buketter. 


Och så sitter jag ute på en ranglig trappstegsstol och väntar trofast på att småfåglar ska komma och ta sig ett dopp i fågelbadet. En enda en dyker upp, eller ner .., det är den här krabaten .., en blåmes, tror jag. Det vimlar av fågelsmåttingar på marken .., talgoxar och blåmesar och nötväckeungar. Dom sistnämnda är så pyttesmå, nästan så dom inte syns! 

Den här krabaten på bilden tog sig ett lördagsdopp och flaxade på med sina vingar. 
Jag satt på stolen och log och kände mig så ...., ja, tacksam .. kanske. 
Det brinner i Ryssland och Grekland och svämmar över i Taiwan och har redan gjort det i Tyskland och Belgien och i Kina - inte minst - och hur kunde man ha sån tur att man råkade födas just här? Så orättvis tillvaron är.


Cykelhälsningar kommer även idag, nu från Lökken på Jyllands västra sida. 
Dottern till höger. 
Och på familjechatten en liten film med en minsting som hoppar på en studsmatta. Inte var det länge sedan han absolut inte kunde hoppa ., nu går det hur bra som helst! 


Medan pv är på två möten (Vägföreningen och Skallkrokens hamnförening) vattnar jag i växthuset. Det är dåligt med skörden, men tomater får vi ändå - mest dom små - och myntan i pallkragen växer av sig själv .., det är pv:s te-blad, men även andra kryp vill vara med om detta ljuvliga .. kan det vara en påfågelsöga?

På spisen kokar en stor kyckling. 
Det blir lördagens middag, med ris och currysås och grönsaker till. 
Broccoli och morötter.

På mitt instagramkonto frågar jag vad andra sysslar med den här dagen?
Här är några tvärsnitt av deras svar (som gör mig så superlycklig!).

"Här ska uträttas ärenden som sparats till en regnig dag". 

"Luftrörskatarr med torrhosta så jag storknar men nu har jag fått Cocillana ...". 

"Haft årsmöte i hembygdsföreningen, blev invald som suppleant i styrelsen ..".

"Lägger upp maskor till en ny tröja - tog sin lilla tid, 312 maskor - i en ny metod". 

"Jag är som vanligt sen i starten, men hoppas att med största försiktighet (stukad fot) kunna gräva upp potatis och rensa ogräs idag". 

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jo - det är en ung blåmes.
Här har vi "högsäsong" för dem just nu. Blåmesarna måste ha haft rekord i födslar. Och fågelbadet får jag fylla på två gånger om dagen. För alla gäster skvätter bort vattnet.
---

Tur att vara född i det här landet. Tänker på Afghanistan, men nu också på Haiti som jag just hört, har drabbats av stor jordbävning. Elva år sedan sist.

WalkaboutSweden sa...

Jag faller pladask för bilden på din dotter (m kompis).
Så h i m l a fin - färgerna, sommarkänslan. ♥

Tackar G** för att jag bor i Sverige.
(arma människor som råkar ut för alla dessa hemska bränder, hetta och översvämningar...å så ska det dessutom krigas också, som om allt det andra inte vore nog)

Vonkis sa...

Dina luktärter är superfina. Det är en blomsort jag gett upp, trots att alla envisas med att de är så enkla att så och absolut inte går att misslyckas med. :-)

Här tog semestern slut i måndags och oj så trött jag varit hela veckan. Det är första gången jag varit på plats sedan mars förra året.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: här VIMLAR av blåmesungar!Dom kan ju inte vara gamla och borde vara ett enkelt byte för rovfåglar.

Walkaboutsweden: det gjorde jag med och frågade om jag fick lägga in den! Och hon som varit så förbi av trötthet efter allt jobb på KS, ser avslappnad ut på bilden.

Vonkis: jag köpte dem som sticklingar på torget i Varberg och har aldrig någonsin haft så fina - och så många - blommor! Det tar liksom aldrig slut och när dom dessutom kom i färger som jag älskar, blev det ju bingo! Billiga var dom också. Lycka till med jobbet! I höst arbetar pv bara torsdagar och fredagar - matte och naturkunskap - och tycks lugn och fridfull :)