lördag 13 november 2021

En lördag i mitten av november ... (nästan mitten).


Då är det bomupptagning i Skallkrokens hamnförening. 
Upptagning nu i november, och sen ner med bommarna i slutet av mars. 
Så här är det: alla medlemmar i föreningen tilldelas olika uppgifter; det kan vara att vara hamnvärd en vecka under högsäsong, vara nattvakt eller nånting annat och om man inte kan, så får man höra om man kan byta med någon annan eller så får man betala en "straffavgift" och det är väl inte mer än rimligt, då det kanske annars blir så att det bara är vissa som ställer upp. 
Ni anar inte hur tunga somliga bommar är! 
Lägg därtill att bryggorna är såphala!


Själva nedredelen av "tyngden"  flottören (tack båthuspernilla!) är efter sju månader helt övervuxen av musslor. Jobbet att skrapa bort dem tillfaller den som inte kunde vara med på upptagningen. 
Förr om åren byttes bomgänget ut, men det systemet fungerade inte .- då skulle ju dom nya ideligen läras upp -. Nu är det samma "gubbar" som gör det här och dom är otroligt samspelta.
Medelåldern är tämligen hög, men igår togs tanken upp att ta in lite yngre förmågor till det här jobbet.


Två bultar per bomfäste ska plockas bort innan det går att lyfta upp dem och jag kan säga att det är nog rätt så möra herrar som firar lördagkväll. Tänkte på dig walkaboutsweden, när den här bilden togs. 


Så här ser dom ut. 
Omkring åttio stycken var det som plockades upp, säger pv. 
Jag var där och tog några bilder och åkte sedan hemåt. 


Kom hem till nya koftan från Gudrun Sjödén. 
Jag älskar den, ja, kan faktiskt nästan tänka mig att ingå äktenskap med densamma, enbart för knapparnas skull. Och för den gröna kanten där uppe. Åttio procent lammull och resten polyamid. Inget man slänger i maskinen utan vidare .., tämligen opraktisk, alltså. Jag får försöka hålla den ren.


I Bad Doberan där vi för några år sedan tillbringade två nätter, där finns en bronsbyst av Frank Zappa. Konstnärens namn är Vaclav Cesak  Vi såg den aldrig.

Mer att berätta?
Lyssnade tidigt på morgonen till ett program om Frank Zappa. 
Programledare var Gunnar Bolin, denne sympatiske människa ( tror jag, alltså). 
Om denne Frank Zappa visste jag inte så mycket, men nu vet jag. Och vilken fin pratröst han hade! (Pv har däremot en LP-skiva av honom).
Mest minns jag en affisch där F.Z. sitter på en toalett med neddragna byxor. Den affischen satt på väggen hos min före detta svärfar och hans kvinna Rut, ja, det var hennes son Mats-Ove som tydligen tyckte om Zappa och det var i hans rum jag upptäckte affischen.

Mera i P1?
Jo, filosofiska rummet där ämnet porrfilm togs upp. 
Om någon är intresserad, finns en länk till programmet här. 

Ja, ungefär så har lördagen varit, so far.

4 kommentarer:

Mimma sa...

Fin kofta, Gudrun Sjödén har mycket fint!
Jag tvättar mina ylletröjor i tvättmaskinen, både köpta och egenstickade..
Maskinens Ylleprogram i 30 grader, med tvättmedel för ylle.
Du kan ju prova hur din maskin fungerar, med en gammal tröja första försöket.
Ha en fin kväll!

lifeblog sa...

Hej där! Det var så längesen jag gjorde nåt inlägg! Nu då jag fått fiber och allt går så "geswinnt" vid stordatorn - ja då kan jag inte skriva i min blogg...Typiskt! Hittar ingen ruta med penna som förr i väla. Please help. Men nu ska jag se tv så det blir då inget bloggande ikväll.... Vi hörs!

Båthuspernilla sa...

Vilket jobb att ta upp bommarna varje år. Hos oss ligger de kvar, men Stockholms innerskärgård är väl mindre väderutsatt än västkusten. Men jag måste få säga att det du kallar tyngder är flottörer, alltså motsatsen till tyngder. ��

Elisabet. sa...

Båthuspernilla: TACK! Jag kände väl att det var fel uttryck och att det blev tyngder var väl för att dom var så himmelens tunga ,-).

Lifeblog: Har du fortfarande problem att skriva? Vad hade du för bloggadress? Blogspot ...? (Roligt att se dig här, det hoppas jag att du förstår!)

Mimma: ja, koftor är bara så ..., bra! TAck för tipset!