fredag 12 november 2021

Pö om pö .....

Så är det. Mellan varven sitter jag i solstolen och tittar på småfåglarna eller på förbipasserande motionärer eller anar skymten av fölet som är i hagen, den på andra sidan vägen. Upptäcker även ett syskonpar vilka kommer cyklande från skolan och svänger in höger vid Eckes och jag hör tösen ropa ..."ååå, så fint fölet är!"

Andra varv tar jag sekatören och klipper ner två av tre klematis och även någon humle och jag förtvivlar över rabatten mot söder, den är rent anskrämlig just nu. Föser undan högen med kvistar och blad och aktar mig för att vinkla vänsterhanden. Klipper ner förruttnade ormbunkar och ångrar att jag alls planterade dem .., kasar så iväg med fyra säckar fyllda med eklöv ..., därefter paus igen och då tänker jag att fem nya spireor borde vi skaffa och plantera. 

Pv har varit till affären och köpt hundmat och lite annat, plus en liten Geisha-pralin till mig.

Själv fortsätter jag räfsandet av enorma mängder lönnlöv .., bär undan stora grenar från lönnen, såna som ligger i slänten ner mot vägen och som pv i ett anfall av gud-vet-vad bara sågat ner och sedan låtit ligga kvar. "Längtan heter min arvedel", den känner man ju till. "Plocka upp ..., det är i alla fall min arvedel". 

Och så kan jag tipsa om ett underbart Tankar för dagen, i morse med Uje Brandelius. 

Här är en länk till programmet.

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Hörde också Uje. Tänkvärt hörvärt.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: precis vad jag tyckte!