torsdag 11 november 2021

Kålpudding och bad i poolen ....


Vid elvatiden kom solen fram och jag slog mig ner ute i solstolen och tänkte att detta är ju nästan för bra för att vara sant. Det kändes som ..., ja, nästan som mars månad! 
Och ekorren kämpade med sina frön i den därför avsedda mataren och i betongfatet plaskade en liten nötväcka omkring .., upp och ner, upp och ner och ruskade av sig! 
Jag  ä l s k a r   att titta på när fåglar badar, om det så är i vattenpölar på vägen eller i ett fint fågelbad. Den gröna skålen som också är vattenfylld, där brukar småfåglarna ta sig en slurk. 


Igår var det helt vegetariskt till middag, men så blir det inte idag. 
Hade ett tillplattat köttfärspaket i frysen och det fick bli kålpudding, vilket är nästan det godaste jag vet. 


Ute blåser det. 
Den där biltvättar-energin från igår, den tackade för sig idag. 
Pv har tittat på svt.play och första avsnittet av Bonusfamiljen. Jag har följt med som vanligt och saknar sååå Petra Mede.

Och så tittade jag på Politikbyrån med Foyad Youcefi som programledare, ja, det handlade om förhandlingarna hos talmannen. Helt ärligt tycker jag att programledaren är på gränsen till tramsig. Kanske är jag bara trött ..? Nej. Jag tycker verkligen så.

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Aldrig har vårt fågelbad ute vid stugan varit så populärt som i år. Ett terracottafat som var tvunget att fyllas nästan dagligen, för att så många varit där och skvättat ut vatten under dagen. Vid ett tillfället såg jag 5 blåmesar som samsades (nåja) om att skvätta och skvittra. Kul!

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, här har vi minsann knappt behövt fylla på med vatten, det har regnat nåt så otroligt så det skvimpar i stället över!