torsdag 25 november 2021

I centrifugen ....


Tänk, om man vore en kråka och slapp bekymra sig över det något stormiga läget i världen i allmänhet och det politiska läget i vårt land i synnerhet. 
Nästan hela gårdagen tillbringades vid tv:n eller nära P1. 
Och så slutade allt i ..., ingenting. 

I det stora hela tycker jag ändå att Magdalena Andersson skötte det hela värdigt. Om man - som jag själv tittar in på Twitter så där tämligen sporadiskt, blir man (jag) beklämd över den råa aggresiviteten bland många som skriver. Igår var det kommentarer om miljöpartietes Per Bohlund som fick mig att må illa. Så mycket gränslöst hat! Och har någon en avvikande åsikt, så ombeds den att fara käpprätt åt helvete! Nej, jag förstår det inte.

Sen tänkte jag på alla små och större töser i vårt land vilka säkerligen känt sån glädje över att vi nu fått en kvinnlig statsminister - lååååångt efter våra grannländer - och så blev det hela som en ballong där luften pyst ut. Säkert finns det män som sitter och gnuggar händerna nu. "Jo, jo .., det förstod man väl ...".


Sen finns det ju inlägg som får en dra på munnen. 
Som läkaren som skriver: Hade sett fram emot att återgå till min favoritfråga för att bedöma orienteringsgrad hos patienter, "vem är statsminister idag?", men jag ser att svenska politiker inte bryr sig om konfusoriska tanter. 

Eller den här: Löfven googlar: avbokning fritidsresor

Eller den här, med en bild av Löfven där han sitter med mobilen mot örat och ringer: "Är det flyttfirman? Ni kan bära in allt igen."

Läste också förre utrikeskorrespondenten Daniel Allings twitterinlägg gällande vad som hände igår. Sååå saklig. 

Nå. Nu är det ny dag - torsdag - och pv blir borta till halv tio ikväll, så harry och jag själv får roa oss bäst vi kan. Lyssnar till julmusik (är någon förvånad), just nu Felice Navidad med José Feliciano. Oj, så jag spelade den skivan någon gång i slutet av 60-talet!

3 kommentarer:

Turtlan sa...

Tack för gott skratt!

Om tanterna framförallt. Inte lätt hänga med där. Likaså flyttfirman.

Vink vink

Bert Bodin sa...

Jag ser fram emot att hela rasket med politiken reds ut så vi får lite lugn och ro. Jag som litar åt vänster fasar för den blåbruna gegga som lurar åt höger och som nu ser sin chans att sticka upp. Med massor av löften hit och dit. Allt finansierat av .... skattesänkningar. (!!!)

Elisabet. sa...

Turtlan: det gjorde jag med! Minns att den frågan ställdes till mamma under en utredning ,-)

Bert Bodin: ja, det blir spännande att se vad det blir av detta. Jag har röstat på många olika partier under årens lopp, dock aldrig SD och inte på moderaterna heller och inte vänsterpartiet. Jag känner mig mer vilsen än någonsin just nu, men tror - eller hoppas - att M.A blir en bra statsminister.