tisdag 23 november 2021

Idag ....


Det bästa av allt idag .., kaffebrickan som pv kom ut med, ja, när vi kommit hem efter promenaden ner till hamnen, den som förr hette Oskars hamn, men numera bara Stensjö hamn. Knappt att jag orkade ta mig hem, men det finns ju stenar att slå sig ned på. 


Så ringde Ecke och undrade om pv kunde tänka sig att gå ner och tömma allt regnvatten som högst troligt samlats i motorbåten. Förr, när Ecke hade full syn och livet var som det skulle, åkte han och Göran (vår före detta granne) ut och fiskade och detta var nog bland det bästa dom två herrarna visste. 


Bilden
: på den tiden det begav sig. Ecke till vänster och Göran, denne underbare närmaste-granne intill. Bästa kompisar.

Nu är det slut med den saken. 
Pv har erbjudit Ecke att göra oss sällskap på båten eller att ta ta deras båt och lägga ut nät, men det blir för knepigt. Ser man inget är det ju svårt med balansen också. 

Nåväl, vattnet tömdes efter att pv använt sig av den gamla, vanliga metoden med en hävert. 
Medan vi stod där och kollade hur vattnet rann ut på gräsmattan, var Harry sååå sprittig .., han hade bråttom hem, ty han visste ju att där vankades ett tuggben invirat i nån slags torkad bacon. Ack, vilken lycka!

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Så tråkigt att behöva sluta med sådant man har tyckt om för att kroppen inte längre är med!

Att synen påverkar balansen har jag verkligen fått erfara. Sååå många olika balanstest har jag fått göra sedan i mars. Många känns hyfsat bra… tills de säger att jag ska blunda. Som en riktig tillitsövning ;)

Fint av pv att hjälpa till!

Men vad beror det på att du blir så trött? Hänger det ihop med förkylningen?

Elisabet. sa...

mossfolk: under det enda gympapasset jag varit på innan hostan slog till, skulle vi stå på ett ben och lyfta upp det andra, liksom bakåt. Det gick bra på ena benet, men se det andra .., där var det hopplöst! Skulle jag dessutom ha blundat ......, nä!
Tröttheten ..? Det måste väl ändå bero på att jag varit så gräsligt hostig och tungandad?