måndag 21 februari 2022

Annan konst ...
















I bibliotekets foajé finns en anslagstavla där besökare kan ta del av det kulturella utbudet i och omkring Halmstad. Och på ett anslag får vi veta att på torsdagar mellan klockan 16 och 17 kan är vi välkomna till biblioteket för att dela med oss av böcker som vi har tyckt mycket om och vill rekommendera. 

En slags bokcirkel men kanske utan böcker. 

Fika utlovas också. 

Och på Halmstads konsthall pågår en utställning med mens som tema. 

Jag som i min ungdom aldrig berättade för mamma att jag fått min första mens, hade väl knappast trott att något sånt här - ja, en utställning om just detta - skulle komma. Och hur man fixade det hela, utan att berätta, är ju ett mirakel. Eller inte. 

Vi handlade på bok hos Karlssons Livs och jag gick dit i smyg och köpte OB tamponger och kämpade sedan som en galning för att få dem (ja, det var ju bara en) på plats! OB stod för "Omärkligt bruk" och i förpackningen fanns en liten broschyr som visade hur det hela skulle gå till. Själva isättningen, allså.

Omärkligt blev det sannerligen inte .., innan man hade lärt sig konsten. Eller: det var i alla inte omärkligt för en själv. 

Hur väl som helst minns jag när grannens Bosse och jag själv tittade på High Chaparall hemma i deras tv-rum och jag hade försökt mig på att använda detta så genialiska mensskydd (enligt reklamen), men kunde knappt sitta upprätt  .., jag hade förstås gjort fel!

2 kommentarer:

Gunnel sa...

Man blir aldrig för gammal för att lära. Jag visste inte att OB stod/står för omärkligt bruk.

Elisabet. sa...

Gunnel: jo, det stod i annonserna, annars hade jag nog inte vetat det heller.