tisdag 22 februari 2022

Här och nu ....


Presskonferens med statsminister Magdalena Andersson; det gäller Ukraina/Ryssland förstås. Pv slår sig ned i fåtöljen för att lyssna och Charles Aznavour som sjungit så fint för mig, får vila en stund. 

Nu ska sanktioner sättas in, men alla är ju på ett eller annat sätt insnärjda i Putins nät, inte minst gäller det gasledningen och det är ju ett stort enda getingbo det här. Jag tycker att det har varit på gränsen till pinsamt såsom världsledare flugit fram och åter för att försöka tala denne despot till rätta .., han känns (enligt mitt sätt att se det) som en som håller i trådarna till marionetter. Å, så jag önskar att Angela Merkel inte hade avgått!  

(Och ja, jag inser att förhandlingar väl varit det enda rätta, men Putin har förstås varit nöjd och belåten över att hamna så till den milda grad i fokus i världspolitiken .., usch, vad jag tycker illa om den mannen!)


Lyssnade till P1 i morse och vi fick veta att Hemvärnet fått mängder med medlemsansökningar vilket inte hänt på evigheter ...,, ja, käre tid vilket kaos här i världen.

Pilen på bilden visar min nyinköpta mascara som är den i särklass  s ä m s t a  hittills., ja, som jag har använt, alltså. 
Den är liksom indelad i två; först ska man lägga på vit mascara ("primer", sa kvinnan på Kicks) och därefter den vanliga svarta. 

Gick ut på promenad med Harry, tio regndroppar föll och när jag kom hem och passerade hallspegeln höll jag på att svimma! All mascara hade runnit ut och ringat in ögonlock och rubbet. Det såg förfärligt ut.
Enda trösten är att den var billig. 
Kanske skulle den tas ut ur sortimentet?

4 kommentarer:

mossfolk sa...

Jag håller helt med om Putin. Hur kan det ens vara möjligt att hålla på som han gör? Precis som jag tycker om Trump -att en gubbe har förlorat förståndet, det kan väl hända, men hur kan alla runt omkring valsa med i galenskaperna?

Mascara och concealer är det enda smink jag använder till vardags (enbart arbetsdagar eller om det är något särskilt). Snabbt och smidigt ska det gå. Hade tidigare en arbetskamrat som sa sig lägga runt 30 minuter på smink varje morgon före jobbet. Själv lägger jag kanske 30 sekunder. Ingen tid för primer där inte ;)

Elisabet. sa...

mossfolk: och det värsta är ju att det finns så många såna ledare! Det övergår mitt förstånd.
Min sminkning tar ungefär lika lång tid, kanske det dubbla :)
Concealer har jag aldrig använt mig av, men borde kanske.

Bert Bodin sa...

Håller med dig om Putin.

Gillar inte Ryssland alls, och kommer aldrig att sätta min fot där.

Hade i mina yngre år en viss föhoppning om att åka transsibiriska järnvägen. Det går bort!

Elisabet. sa...

Bert Bodin: jag känner ett nästan oresonligt hat mot den mannen. Han kan ju bara inte vara normalt funtad!