onsdag 23 februari 2022

Sex ....


... stycken var vi runt matbordet i uterummet idag .., det där matbordet som hedgrenskan hittade på någon "market-place" på nätet och så generöst tipsade om .., och vi hade tur att vara först i kön av köpare .., hyrde en släpvagn, körde till Helsingborg och hämtade hem bord + sex stolar.
Såååå mycket glädje vi har haft av bordet! 
Kalaset gick på femhundra kronor och det bästa med bordet är att man kan vila benen/fötterna på en slå på undersidan, om man vill och det vill jag alltid

Den som läst här länge, känner förstås igen samlingen. 
Från vänster Sonja, pv och så Birgitta (granne här på Ejdervägen, men har lägenhet i Halmstad där hon bor vintertid). 
På den tomma stolen satt jag själv ., därefter Ecke och så Britt. 
Den som inte syns, är Harry. 
Han låg på soffan mest hela tiden och sov så gott, nöjd att få vara med.


Ååå, så roligt det är att äta tillsammans! 
I flera timmar blev vi sittande där och hann gå igenom det mesta. 
Världsläget .., Ljungby i allmänhet och Småland i synnerhet .., skogsbruk (missade jag nog) ..., antalet syskon .., vid vilken ålder vi tog körkort .., längtan efter sol och värme .., Vasaloppet .., glädjen i att få ännu ett barnbarn .., Berlin (hade Ecke mycket gott att säga om!) .., och en i sällskapet har drabbats av sjukdom och opererats, ja, om det pratade vi också. 

Man kunde tro att det var hundraårskalas i huset när gästerna åkt hem till sig, ty det var jättebuketter med tulpaner och en vansinnigt vacker hortensia och en flaska vin, ja, hjälp vilka generösa gäster! 



Så här såg tavlan ut som pv hittade på "kallvindan" och han var då på väg att ställa tillbaka den. "Men är du alldeles galen .., den är ju jättefin!" sa jag. Konstär är (var) Sven Ljungberg från Ljungby.
Pv:s kusin Mats (son till Sonja) är sambo med Kerstin Cedell som är konstnär och hon skrev på instagram att vi borde byta passepartout och lite annat och jag tog henne bums på orden .., letade upp en rammakare i Halmstad och tavlan lämnades in. 


Igår kom husets herre hem med tavlan. 
Nu såg den ut så här. 
Men såååå glad jag blev!
Man ser att färgerna på t.ex den hitre snön är olika på bilderna, men det beror nog på när bilden togs, jag har inte ändrat eller redigerat den, mer än att ljuset här inne var annorlunda.

Nu slår väggklockan tio slag. 
Från tv:n hörs prat om Ukraina och Ryssland. 
Lyssnade till Fredrik Reinfeldt tidigare ikväll och Magdalena Andersson igår (lät osäker, men det kan man ju vara när man haft statsministerämbetet i endast tre månader). 
I dessa orostider ska jag villigt erkänna att jag till och med kan sakna Göran Persson.

Inga kommentarer: