tisdag 22 februari 2022

Idag ....


Någon enstaka minusgrad på morgonen och nästan helt vindstilla. 
Ibland när det ska röstas om vårt lands vackraste ord, då tycker jag att vindstilla borde få förstaplatsen.

Pv gav sig ut på en tvåmilatur på rullskidor och innan dess bestämdes det att vi skulle mötas i Skallkrokens hamn, ja, kanske, kanske att det skulle bli ett dopp. 

Kaffe i termos och var sin bulle gjordes i ordning och ett tuggben till Harry (han blir så vansinnigt lycklig över ett litet tuggben/pinne invirad i ankkött) och vi kom fram nästan exakt samtidigt - husets herre och jag - och jag sa att nä, jag har inte bestämt mig ännu. 

Men jag gjorde honom sällskap. 
Plus tre i havet och högt vattenstånd, så där så man knappt behövde gå mer än några få meter ut så nådde det en till hakan! Underbart! 
Fem ynka simtag blev det (pv slänger sig i när han väl kommit i vattnet) och därefter fikat, väl inbylsade var vi. Sydliga vindar, men inte särskilt varma.


Och nu ...?
I morgon kommer Ecke, Britt, Birgitta och kanske Sonja på lunch, så herr pv har åkt in för att köpa det som fattades och själv har jag en en kyckling i ugnen, tillsammans med morötter, palsternacka och potatis  - allt i klyftor -, ja, kycklingen har jag delat förstås, penslat med olja/soja och kryddat. Kycklingen ligger på galler ovanför rotfrukterna och gissa, hur gott det blir när saften från kycklingen droppar ner på det övriga. 

Vi ska sitta i uterummet, som först ska värmas upp. 
I morgon, alltså.

Ungefär så.

4 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Fina bilder! ♥

Önskar er en fin samvaro imorgon. Kyckling och rotfrukter låter mumsigt. :)

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: tack Barbro! Det blir säkert bra. Men kycklingen var idag och det blev såååååå gott!

Bert Bodin sa...

Ursäkta - men hur steker man en kyckling i klyftor i ugnen?


😏🙃
(Kunde inte låta bli.)

Elisabet. sa...

Bert: ja, det blev lite dumt ,-).