torsdag 24 februari 2022

Tack Anna-Lena ...! 

Bilden från DN. 

Dagens Nyheters korrespondent i Ryssland, Anna-Lena Laurén .., oj, vad jag tycker att hon är bra! Jag följer henne på Twitter (och såklart i DN) och när jag läser hennes rader, hör jag inom mig hennes tjungande finlandssvenska (men den är ju av mindre vikt i sammanhanget). Jag litar helt enkelt på henne.

Ja, det är många journalister som arbetat - och arbetar - hårt nu med allt som händer. 

SVT:s David Boati - sååå bra! - Bert Sundström (känns numera som en gammal bekant) på plats i Ukraina .., och aldrig har jag väl sett någon se så plågad ut av vad som hänt, som Martin Kragh som arbetar vid utrikespolitiska institutet och vars röst jag har lärt mig att känna igen, enbart från den här dagen.

Och så förstås alla som suttit eller avlöst varandra i studion (har enbart tittat på SVT den här dagen)! 

Vi har - som så många andra människor - varit våldsamt påverkade av vad som hänt och har egentligen tillbringat hela dagen framför tv:n. Jag försökte komma på när en sån oroskänsla - eller känsla av tomhet eller hopplöshet - senast virvlade omkring inom mig. 

Estonia, ja .., det var förfärligt. Tsunamin i Thailand när äldsta dottern med familj var där .., såå skräckfyllt! Elfte september .., jo, då kände jag den där fasan. 

Men detta .., det slår det mesta.

Modiga människor finns det också. Såg för en stund sedan filmer från Moskva och även från S:t Petersburg där människor vågat sig ut för att protestera mot kriget. Vilket civilkurage! Vilket oändligt mod!

Ps. Nu ska jag skriva nånting som absolut inte hör till allt det oroliga och förfärliga som  hänt, men som jag lagt märke till under dagen. Undrar om det är någon nyanställd människa som ordnar make-up och frisyrer till alla journalister i Aktuellt eller Rapport? Aldrig har jag sett dem sååå snygga som idag! Ds.

4 kommentarer:

bettan sa...

Katarina Sandström hade t o m lösögonfransar/fransförlängning. Trodde hon var på väg till Nobelfest.

Bloggblad sa...

Skakade är vi nog allihopa. Men jag minns skräcken när det small i Irak - då kände jag hur lätt det skulle kunna gå överstyr. Minns inte året, men likadant 11 september och terrordådet på Drottninggatan och Utøya. Inga behagliga minnen.

Men Putin som verkar ha tappat omdömet helt, han skrämmer mig mest.

Tänkte också på reportrar som nog kan glömma sportlovet nästa vecka!

Bert Bodin sa...

Delar dina åsikter om Laurén.
Delar dina känslor om sakernas tillstånd.

Elisabet. sa...

bettan: ja, hon såg så annorlunda ut!

Bloggblad: Putin .., ja, jag tror ju att han börjar tappa förståndet .., och tack som tog med även Utøya och Drottninggatan, det var samma sak där! Så mycket hemskt som hänt under ens livstid!

Bert Bodin: vi är nog många som känner så.