måndag 24 oktober 2022

En vanlig måndag ....

Det är som Bert skriver ibland ., att somliga dagar händer inte så mycket. Man vaknar för tidigt .., ligger kvar under täcket och lyssnar till Kinapodden där Björn Djurberg - Sveriges Radios korrespondent - har återvänt efter en tids frånvaro och han är så peppad och berättar i raketfart (eller mera: det hörs hur glad och exalterad han är och hur mycket han tycker om sitt jobb) om kommunistpartiets kongress och vad som sig där tilldragit haver.  

Mest handlar det om män, förstås. Och om ledaren Xi Jinping. 

För övrigt ...? Pv har arbetat inne i stan .., Sonja har ringt ..., det har varit hundpromenader och lite sånt. Gråmulet ute, men skönt ändå. 

När pv kom hem frågade jag om han ville göra mig sällskap till Skallkroken? Vi kunde ta med kaffe i termos och nånting till och efter en stunds tvekan sa han att det kunde han allt tänka sig. 

Så vi körde dit och himlen var sååå mörkt blå i öster och solen hade ännu inte gått ner - men det var inte långt ifrån heller - så jag skyndade mig att byta om och så raskt i havet! 
Tre ganska stora brännmaneter låg som "vakter" ute i vattnet och jag försökte ha stenkoll var jag gick och det fungerade. 

Värre var det när jag dykt och simmat lite och skulle ta mig upp, ja, då hade vattnet blivit aningen grumligt och det var svårt att se riktigt var maneterna befann sig. Skönt då med pv som stod på piren och kunde dirigera mig, så där som en lots. 

Men tänk .., nästan femton grader varmt i vattnet i slutet av oktober!!! Det var helt enkelt  s k ö n t  och jag hade lätt kunnat vara i betydligt längre, om nu inte maneterna varit där. Glömmer aldrig när vi seglat till Björkö i Bohuslän och jag brände mig nåt hemskt på lår och armar när jag simmade rakt ovanför några maneter!

Nu ska jag titta på ett program om flyttfåglar - på Kunskapskanalen -.

4 kommentarer:

Turtlan sa...

Jag kollade på en Dox dokumentär igår på SVT som heter Vulkanjägarna. Lite annorlunda på sätt och vis för att vara Dox men bra!
Tänk att ägna ett helt liv åt vulkaner. Sen den kraften de har. Då är människan liten.

Elisabet. sa...

Turtlan: och flyttfågelprogrammet gav mig tårar i ögonen! Så vansinnigt intressant!

Anonym sa...

Så härligt det låter! Länge sen jag badade i så varmt vatten. I lördags var det 5 grader i havet. Det blev inget sim, bara ett par doppningar. ellem

Anonym sa...

Men vi har ju inga maneter förstås! ellem