onsdag 26 oktober 2022

Många skor i hallen ....

Ja, det kan jag lova att det är. Små och större. Och så mina sandaler. När detta skrivs är klockan tio minuter i midnatt och jag hör tickandet dels från väckarklockan, dels från väggklockan. Den senare måste jag dock stanna upp för att kunna höra .., det tickandet har liksom gått in i mitt blodomlopp (har hört den sedan jag föddes) och jag vickar till och med med tårna i den takten. 

Här är väckarklockan, nere till höger på bilden. Äggkoppen som jag köpte hos Antikkulan utanför Ängelholm, den ramlade i golvet och gick i bitar.

Så är nu sonen med familj  här på besök och alla fyra ligger dom i dubbelsängen i det som är "mitt rum".

Han som är tre år och blev så glad över ett skruttigt hemgjort svärd av trä - inhandlat på Röda Korsets loppis i Halmstad - (tror priset var 12:-) skulle först sova hos farmor nere i gästrummet, men ångrade sig snart och så blev det till att traska upp till sovrummet. Till mamma, pappa och lillebror. 

Och det har lekts kurragömma .., väntats på pv som varit på körövning .., Sigge har blivit omklappad .., Harry har fått hundgodis och suttit fint och väntat på "varsågod-et" och det har ritats båtar och drakar och på rumsbordet står nu en samling leksaker i form av en haj, en dinosaurie, två hästar och ett annat djur, samt två polisbilar.

Själv har jag nu - i ensamhet - streamat och tittat på det sjunde avsnittet av "Över Atlanten". Tänk, vad man kan förändra sin syn på människor! Så snar man inte ska vara att döma! Och jag tycker att precis alla i den här besättningen har varit så otroligt fina och lojala mot varandra. Det är Casper Janebrink i Arvingarna .,. Linus Wahlgren ., Ann Wilson .., artisten Loreen, f.d. fotbollsspelaren Kenneth Andersson och programledaren Erik Ekstrand (helt ny bekantskap för mig). 

Och så kaptenen ombord - Gurra Krantz-. 

Kan  också berätta att besöket hos veterinären (idag vid området där Halmstad travbana ligger) gick bra. 

Eller .., inte helt. En annan sorts antibiotika har satts in och påbörjats och det mest troliga är att det blir operation nu i november. 

Nog är det otroligt. Vi har aldrig varit här i Vallås på smådjursmottagningen (veterinären alternerar mellan Slöinge och Vallås), ändå, så snart Harry hoppar ut från bilen, skakar han som ett asplöv! 

Nej, han vill INTE gå med in! Efteråt är han totalt slut på, rent mentalt.

Igår skrev jag att jag skulle titta på ett program om flyttfåglar. Det var ett franskproducerat program och något så helt fantastiskt intressant! 

Rekommenderas å det varmaste. 

Ett annat program som vi tycker så mycket om, heter "Resa längs Irlands kust" och där guidar oss Adrian Dunbar, känd som kriminalkommisarie i brittiska "Line of duty" och han gör det verkligen med den äran! När vi idag körde till djursjukhuset, pratade om vi detta att återvända till Irland, men då på en kanske två veckor lång bilsemester. Vi körde ju runt på västra sidan av ön för flera år sedan, men då var det ett kortare besök. Lika trevliga människor där, som i Skottland! Nu mot sängen!


Här är han, den till synes ytterst sympatiske Adrian Dunbar.

12 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Irland skulle jag också vilja resa till. Vi får se hur det blir med det.

Gunnel sa...

Har också ändrat åsikt om de som seglar över Atlanten. Speciellt artisten Loreen som alltid verkat svår. Här är alla hjälpsamma och genuint vänliga mot varann- Man har för mycket av förutfattade meningar.

Monet sa...

De flesta som tittar kan heller inte någonting om segling och de faktiska faror som kan uppstå sekundsnabbt. Jag tycker det är näst intill ett oansvarigt programkoncept att lura in oerfarna kändisar i, i det här fallet är de dessutom 13 personer ombord på en illa utrustad båt som inte gåtts igenom tillräckligt innan avfärd och där man utsätts för verkliga faror, inte påhittade.

Sen kommer man ju inte ifrån Gunde Svahn- och Robinsonkonceptet plus alla andra liknande program som Expeditionen och Elitsoldater och vad det nu kan vara där man måste utsättas för fysiska ansträngningar och vedermödor för att ”växa som människor”. Fullständigt knäppt och det handlar bara om att vi som svenskar inte har en aning om vad ett tufft och utsatt liv innebär i verkligheten, krigsbefriade som vi varit i 200 år. Jag tycker programmen är svåra att se när verkligheten från Ukraina tränger sig på i grannkanalen!

Babsan sa...

Monet man behöver inte titta.

Anonym sa...

Babsan. Fullständigt onödig kommentar. Det vet alla. /Monet

Anonym sa...

Bert Bodin: kände mig hemma sekund ett nästan, då vi kom till Dublin! En jättefin resa! /Elisabet

Anonym sa...

Gunnel: instämmer i allt du skriver! Denna omtänksamma Loreen har verkligen vuxit i mina ögon! /Elisabet

Elisabet. sa...

Monet: att många tittare kanske inte alls är bekanta med segling och att det - i så fall - skulle vara en nackdel, det är för mig inget bekymmer. Tvärtom.

Monet sa...

Min poäng är att det här tillhör en typ av ”äventyrs-och strapatsrika” programkoncept av reality-typ där deltagare förnedras på värsta tänkbara sätt (Elitstyrkans hemlighet), tvingas in i demoraliserande, intrigerande utslagningsövningar (Robinson, Mullvaden) eller utsätts för verkliga panikångestattacker när man tvingas över nepalska hängbroar ( Expeditionen). Heder åt den erfarne och kloke Harald Treutiger som frivilligt ’utgick” ur Kompani Svahn för att inte delta i den här sortens spel. Atlantenseglingen den här gången är ett rent livsfarligt och illa förberett projekt som flera gånger kunnat sluta mycket illa (och då är det ändå klippt och redigerat). Också där förnedras folk genom att filmas när de kräks och får fysiska ångestattacker.

Jag har ingenting emot att sk kändisar på olika sätt visar upp sitt liv och sina känslor. Eller för den delen tävlar med varandra. Men jag tycker Stjärnorna på Slottet är en betydligt trevligare form för det på samma sätt som Skavlan t ex. Eller På Spåret trots den gapige Luuk. Men även han gör sig bättre i lugnare form i Min Sanning. Med fördel kan man också ta till sig erfarna och duktiga intervjuare som Malou von Sivers när hon möter intressanta personer.

Det finns olika sätt att ”lära känna” människor bakom kändisskap, jag tillhör dem som tycker de senare programtyperna känns mera seriösa och därmed trovärdiga. Andra får självklart tycka precis vad sjutton de vill!

Anonym sa...

Heja Elisabet för att du är den du är! Du och jag tittar på helt olika tv-program, läser helt olika böcker och lyssnar på helt olika sorters musik. Det gör våra samtal så himla intressanta. Wouldn’t have you any other way! Love you! ❤️
HedgrenskAn

Elisabet. sa...

Monet: många av programmen du räknar upp har jag inte sett och kan därför inte uttala mig om. Elitstyrkan har jag sett några avsnitt av, inte Robinson, eller fångarna på fortet, Mullvaden eller vilka det var. Däremot Stjärnorna på slottet, som jag tycker är trivsamt - förutom när Börje Ahlstedt var med -, men det var ju länge sedan.
Deltagare i Över Atlanten är nog ytterst väl medvetna om vad som kan komma att visas .., det är ju liksom inte första avsnittet och ställer man upp på ett program utan att titta vad det handlar om (och tidigare avsnitt), är man ju tämligen naiv, tycker jag. Att människor blir sjösjuka och kräks, är för mig inte det minsta förnedrande, inte heller om det visas i bild (det är ju inte närbilder på själva maginnehållet). Att det däremot var dåliga förberedelser från produktionens sida vad beträffar båten, det håller jag med om. (Malou von Sivers tillhör inte mina favoriter, så hennes program avstår jag helt enkelt att titta på).

Elisabet. sa...

Hedgrenskan: vilken kärleksförklaring! Ja, det här härligt med olikheter, det tycker jag och bra att det finns många olika sorters program att välja på! Vet ju att hur många som helst älskar "Bäst i test" - inte jag -. Nu ska jag ta mig en kopp kaffe. Här är så förfärligt tyst när sonen med familj åkte hem. Ingen liten krabat som säger "farmor, ska vi leka?"