söndag 23 oktober 2022

Och så kom en .....


... en inköpslista och landade i min inkorg. Ååå, dessa listor som sätter igång så många tankar! 

Är skribenten en man eller kvinna?

Vilken ålder? Jag tänker att stavar man servetter som servietter, är man nog inte alldeles pur-ung. 

Och Becel ..? Det är vad läkare och dietister brukar ordinera - även till mig - men det skippade jag och fortsätter med Bregott. 

Kanske väntas besök (tänker på servetterna) och krabba och gravlaxsås blir säkert gott att bjuda på. Öl till, förstås. 

Men under raden med krabba ., är det cigaretter som menas där ...? I och för sig kunde det stämma, för är det en sak jag lagt märke till efter alla år bakom kassan, så är det att den som köper en 6-pack öl ofta ber om en ask cigaretter också, och även Trisslotter. 

Det kan ju ha ändrats under årens gång - jag menar, sedan jag slutade - men så upplevde jag att det var. Och den man som  enbart köpte cigaretter, spelade ofta på hästar.

Ja, nu vet ni det och tack för listan Eva i Värmland!

Nu mot sängen! Pv har redan gjort natt - han ska arbeta mån, onsdag, torsdag och fredag i veckan. Full fart alltså och hela tiden i Gullbrandstorp, där han trivs så bra.

8 kommentarer:

Medieskugga sa...

Kul och intressanta iakttagelser. Köper aldrig öl i 6-pack, köper inte heller cigaretter eller spelar/betting. Men visst får man någon typ av personkännedom när man jobbar i handel och serviceyrken.

Anonym sa...

Medieskugga: Det jag tror är cigaretter kanske är ”digge” och då kan det vara digestive-kex? / Elisabet

Rexxie sa...

Tänkte just föreslå digestive, men du hann före! :-)

Gunnel sa...

En prydligt skriven lista. Håller med dig om att andras inköpslistor triggar verkligen ens fantasi. En liten myskväll, med tända ljus och konstnärligt vikta "servietter" ser jag framför mig. Men saknar det söta till kaffet.

Elisabet. sa...

Gunnel: jag tänker att eftersom Becel står på listan, kanske även kakor och bullar måste avstås :) Gravlaxsåsen är ju rätt så söt. Det fick nog räcka med den och kexen.

Elisabet. sa...

Rexxie: underbart att jag hann före ,-)

Bloggblad sa...

Och jag kommer lååångt efter. Vi kallar digestivekex för digitalkex, för jag kommer aldrig ihåg uttalet dajdjesti eller didjestiv … så sedan många år står det DIGITAL på min lista - om jag ens kommer ihåg att skriva någon. Jag ”går varvet” och tittar mig omkring, då brukar jag veta vad jag ska ha.

Anonym sa...

Bloggblad: det tog mig många år innan jag förstod att det inte uttalades så där som det stavades (på svenska). 😉 /Elisabet