tisdag 24 januari 2023

Tisdag ....


Vaknar tidigt, men ligger ovanligt länge. Till åtta. 

Känner mig "oriven". 

Fixar frukost .., letar läsglasögonen, men hittar dem inte. Tittar under sängen, under soffan, lyfter på täcken och kollar i kappfickorna. 

Nix. 

Kontaktar Bjästa begravningsbyrå angående kusinens jordfästning på torsdag. 

Mannen som tar emot samtalet frågar var jag egentligen kommer ifrån och jag får veta att han har släkt i såväl Piteå som Skellefteå. 

Efteråt tänker jag på hur enkelt det är när man pratar med någon hemifrån. Eller kanske mera: hur glad jag blir.

10 kommentarer:

Rexxie sa...

Men... hur gick det med läsglasögonen??

Babsan sa...

Maken har läsglasön i kök,vardagsrum och sovrum.Själv har jag mina glasögon på hela tiden😂

Anonym sa...

Rexxie: jodå, dom är mörkgrå i färgen och låg prydligt på min likaledes mörkgrå sticketröja. Stor glädje! /Elisabet

Anonym sa...

Babsan: Det är likadant i båten; där har nog pv tio par glasögon! Vi lånar mellan varandra. Vi har många här hemma också, men det här var mina favoriter och starkare än övriga. Dom låg på min tröja i gästrummet. 😉 /Elisabet

Bloggblad sa...

Jag skaffade progressiva när det gick åt mer och mer tid att leta efter läsglasen. Låna av maken är helt omöjligt. Han är enormt närsynt och det är inte jag.
Men jag har läsglas när jag ska läsa böcker t.ex. och inte vill sikta in synen hela tiden. Men jag använder dem bara på två ställen då, så det är bara dessa två ställen att leta på.

När jag får höra att jag är öschötte... då håller jag masken. Annars måste jag ju rabbla upp en hel massa ställen. Ingen vet ju hur jag tränade på öschöttska - mer än dem som läst boken... :)

Elisabet. sa...

Bloggblad: låter ungefär som när vi lämnade Kungsängen och flyttade till Malå. Då var Maria 6 år och pratade en utpräglad stockholmska. Oj, så hon kämpade för att snabbt anamma dialekten hemmavid! Och SOM jag ler när jag hör han som snart blir 4 år prata på-gränsen-till-skånska, ja, mer skånska än småländska/västerbottniska i alla fall.

Anonym sa...

Jag har en kompis från Kusmark som flyttade till Södertälje där ett av barnen föddes och växte upp.Hon konstaterade att hon ”fött upp en stockholmare”!

Anonym sa...

ellem är den anonyma!

Elisabet. sa...

Anonym: ja, så kan det gå!

Elisabet. sa...

ellem: anade det, men var inte säker ,-).