torsdag 9 februari 2023

   Torsdag ...

Bilden är från igår. Det var sanslöst vackert när vi - pv och jag själv - gick rundan med Harry. Idag blåste det nåt hemskt, jag hade vinden rakt i ansiktet och kunde knappt hålla kapuschongen på plats - det blåste rakt in - men å andra sidan: medvind sista biten. 

Vi gick över "berget" - eller åsen om man vill  - och känslan är ungefär som att jag är ute och går i Skottland. 

Under stora sjok av enbuskar vilka formats av västliga vindar, ser man spår av djur som gömt sig där under .., eller helt enkelt har det som skydd för snö och blåst. S o m  jag älskar det halländska landskapet! 

Två längre promenader blev det idag. Känner mig pigg. Ingen hosta. Nu ligger i stället den äldsta dottern som fick lämna KS natten mot idag och åka hemåt. På familjechatten skriver hon att Ekströms  nyponsoppa  med mandelbiskvier blir till någon slags tröst. Och jag kommer ihåg hur jag - då covidsjuk och sååå dålig - i stort sett levde på Ekströms fruktsoppa; det var det enda jag fick i mig. 

För övrigt intet nytt. Min syster i Australien berättar om +39 graders värme och helt underbart, tycker hon. 

Och själv har jag bokat två övernattningar på hotell i Jönköping, ja, under sportlovsveckan. 

Då vi ändå har ett ärende till Värnamo, tänkte vi att då kan vi ju göra nånting annat. Billigt boende var det också, 676:- kronor för ett dubbelrum med eget badrum och allt annat, det är ju halva priset i jämförelse med vad vi betalar i Ystad. Och tänk, Harry får göra oss sällskap!

Se där, en längtansmorot!

5 kommentarer:

Kristina sa...

Va' kul att göra något utanför "boxen"! Ha det mycket bra där i Jönköping!

Elisabet. sa...

Kristina: ja, jätteroligt! Och så kul att vi får träffa en av bloggvännerna från evigheter tillbaka. Jag började blogga 2005 och det måste ha varit där i faggorna eller några år senare, som Jenny dök upp. Har man kommenterat hos varandra - och nu på instagram - så känns det ju som man är nära vänner. Allt blir så enkelt. Var bor du själv?

mossfolk sa...

Jag har precis skrivit den här veckans veckobrev och inledde med ”Burr vilka kyliga vindar det har varit”.
När jag var restvärd i förmiddags tyckte jag att det blåste rakt igenom ytterkläderna. Men på eftermiddagen kikade solen fram en liten stund :)

Så roligt med en liten tripp på sportlovet!

Bert Bodin sa...

Pangfotograf har varit i farten. 👍😊

Åke sa...

Vacker bild där på torsdag. Ha så trevligt i Jönköping.