måndag 6 februari 2023

Den rätta vägen ....


 Ibland tänker jag att tillvaron måste ha hakat upp sig. I alla fall väderleksmässigt. De ynkligt få soldagar som uppenbarat sig efter jul, kan jag nog räkna på ena handens fingrar. 

Idag är det råkallt ute .., luften är fuktig och man får nästan gå med myrsteg när det är dags för harrypromenad.

Inte en människa har jag mött de gånger vi varit ute! Ändå har dom ju - det vittnar ju spåren om - varit här. 



Eftersom pv har bilen idag, har jag roat mig hemmavid. Tittat på filmen  från föregående inlägg .., läst ikapp DN på nätet ., och hela tiden har jag hört pickandet från småfåglarna när dom hämtat solrosfrön från den där lilla serveringen. Oj, oj, vilken trafik det har varit för att hämta frön!

Titta på den lilla blåmesen! Ser ni hur förvånad den tycks vara? Jo, det var slut frön i lådan just då och nu verkar den tänka att detta var ju rent av bedrövligt! 

Läser även på instagram. Där är ett inlägg från Kungahuset som skickat kondoleanser till det turkiska folket/ president Erdogan, ja, med anledning av den förfärliga jordbävning som drabbat så många människor. Tusentals döda!

Men fy, så osmakliga kommentarer som väller in; människor som tror att vanlig anständighet är lika med att ställa sig in hos Turkiet, i hopp om att vi nu ska få ett  "ja" till Nato från presidenten. Man tar sig för pannan!


Dagens vy över havet. Nåja, det kommer soligare dagar vad det lider.

Och i jämförelse med människor som ligger under raserade höghus, är gråvädret helt oväsentligt.

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Det är ofta nedslående att läsa folks kommentarer som verkar vara skrivna utan att ha passerat hjärnan - vad det än gäller, så finns det tydligen hat. Men en person undrade om Erdogan vill ta emot pengar från ett så förskräckligt land som Sverige. Det undrar jag med ...

Bortsett från politik och religionsfrågor, så är det fruktansvärt för dem som katastroferna drabba. Ofattbart... medan jag sitter här hemma i godan ro och gnäller över att det är lite småkallt i huset, så försöker andra att gräva fram sina familjemedlemmar.

Elisabet. sa...

Bloggblad: ja, man blir öht mörkrädd när man löser människors kommentarer, i nästan alla sammanhang! Tack och lov att manninte är politiker! Och ja, han tar nog emot pengar, herr Erdogan, men man får väl hoppas att Röda Korset och andra hjälporganisationer är de som får pengarna! Stackars människor! Finns det nåt värre än att frysa?
Vi tittade på dessa hyreshus som nu bara låg i ruiner. ”Och tänk då, detta - att rasera allt man bara kan - gör ryssarna i Ukraina!” sa pv. /Elisabet

Bert Bodin sa...

Jag brukar undvika att läsa "folks kommentarer" i möjligaste mån. Särskilt när det gäller saker som vi människor inte kan råda över. Jordbävningskatastrofer o.dyl. För jag blir så deprimerad över hur de tänker.

Vi lever i olika verkligheter. Ibland är det bara så.

Gunnel sa...

Vilken katastrof. Naturen kan vara grym. Grymma, elaka och korkade är också en del kommentarer som drabbar politiker och andra.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: har noterat att bland annat DN tagit bort kommentatorsfunktionen. Jag tyckte att det var väldigt intressant att ta del av vad människor tyckte och tänkte, men ofta så spårade det hela ur.

Elisabet. sa...

Gunnel: Hur t.ex Annie Lööf klarade sig med förståndet behåll, övergår mitt förstånd. På Twitter är det ett sånt OTROLIGT hat mot henne.