fredag 10 februari 2023

    Och så blev det fredag .... 

Och pv, han räknar ner tills det är slut på att ställa mobillarmet på kvart över fem. Frånsett idag, är det åtta dagar kvar och ett sportlov däremellan. Jag minns känslan och ändå älskade jag jobbet. 

Vid sextiden kom magistern in i mitt sovrum och meddelade följande, ja, det gällde DN:s Nutidsquiz. "Idag var det svårt .., jag gissade på tre frågor, hade tur och fick ändå 9 rätt, hade fel på dirigenten." Det lät oroväckande, för mig alltså. 

Om jag nu hade varit fuskaktig, hade jag googlat på ordet dirigent, men det gjorde jag inte. Så hade jag fel också - har inte ens läst en rad om någon dirigent -. Men jag hade ännu ett fel och det handlade om jordbävningen. Så .. 8 av 10. Gissade rätt på djuret, det var en vild chansning.

Babsan var alert och hade samma poäng som pv: 9/10 och hade , precis som pv, missat det här med här med djuret.

För övrigt ser det ut att kunna bli en fin dag. Tittade nyss på Nyhetsmorgon och fick se en 16-årig turkisk kille som räddats under rasmassorna och den pojkens glädje gick rakt genom tv-skärmen. Vilken lycka! Tala om att ha fått livet åter. För att klara sig - ingen vätska på flera dygn - hade han druckit sin egen urin. Vilken sinnesnärvaro!

11 kommentarer:

Rexxie sa...

7 av 10.

Däremot blev jag lite fundersam inför ordquizet? Är inte det samma frågor som förra veckan? 12 av 12 där...

Turtlan sa...

Här blev det 8 st av 10 rätt. Missade naturkatastrofen och dirigenten. Chansade på det fridlysta djuret och skrattade till att det var rätt 😉

Ska PV bli heltidspensionär nu?
Hälsa så mycket!

Turtlan sa...

Tillägg: På ordfrågorna blev det 11 av 12 rätt. 😀😀😀 Men kanske inte så svårt denna veckan 😉😉😉

Gunnel sa...

9 rätt. Fel på dirigenten. Hade tur på både 1 och 2.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Elisabet. sa...

Rexxie: jo, det måste vara samma som förra veckan, jag hade full pott också.

Elisabet. sa...

Turtlan: exakt som jag själv :). Den fridlysta var ren och skär gissning från min sida! Ordquizet var samma som förra veckan, tror jag .., så där var det fullt nu, men inte då.

Elisabet. sa...

Gunnel: grattis till såväl dig som Babsan!

Turtlan sa...

När jag gjorde ordfrågorna så stod det dagens datum. Kanske beror på när de lägger ut nya frågorna på fredag.

Bloggblad sa...

Då måste jag kolla på Quizet - kan ju inte låta bli.

Här förstår ingen av oss i huset hur vi klarade att gå upp tidigt varje morgon och åka (jag rullade mest bara över gatan) till ett jobb... och sköta hem och hus och fostra barn och skjutsa dem till diverse aktiviteter. Totalt ofattbart hur vi fixade detta.