söndag 5 februari 2023

En helg med Sherwood .., Billy Elliot och Alice.


Lördagen bjuder på strålande solsken och någon timme eller två i trädgårdsstolen, tittandes på små och större fåglar och förbipasserande människor. 

Jag hostar nåt hemskt.

Skidåkning på tv. 

Och det är SM-veckan i Skövde med av glädje gråtande medaljörer .., ja, där är en brottare som gjort sitt livs sista match och är så rörd och tårarna rinner nerför hans kinder ..., och där är en ung bowlare som tycks närapå salig av glädje. 

I vårt uterum pågår under förmiddagen  styrelsemöte för Vägföreningen. Sex deltagare. Pv säger efteråt att "aldrig mera att han tar på sig ett ordförandeuppdrag."

På kvällen blir det sista avsnittet av brittiska serien Sherwood (som vi streamat) och den serien fordrar att hjärnan är uppkopplad, ja, det är närapå hopplöst att hänga med! Melodifestivalen hoppade vi över och hoppas väl att rätt låt vann, däremot tittade vi på Billy Elliot - filmen som handlar om en gruvarbetarsonen i norra England som inte alls ville boxas, utan dansa balett - till sin fars förtvivlan och ilska. 

Vi såg den som teaterversion i London - Emma och jag  - och senare som teater i Malmö, tillsammans med Anders. Jag älskar den! 

Såväl Sherwood som Billy Elliot handlar delvis om kolgruvearbetarnas strejk på 80-talet, men också om frigörelse och att våga stå upp för det man tror på och vill vara. I Sherwood återser jag skådespelare från långt tillbaka, t.ex. Claire Rushbrook som 1996 spelade en av huvudrollerna i min favoritfilm alla kategorier: "Hemligheter och lögner". Då var hon 25 år, nu är hon 51, men tänk, jag kände igen henne på sättet hon gick, eller rörde sig. Och Stephen Mangan som var med i härliga tv-serien "The Split", ja, han uppenbarade sig nu i Billy Elliot (2000).

Mellan varven övar pv på sin stämma inför konserten i Holms kyrka, ja, någon gång i mars. Tio nya sånger att öva på. 

Och så har vi lilla Alice på besök. Alice är en ålderstigen Jack Russel som numera är tämligen dement, precis som Nelly var.

Ett enda vandrande runt, runt är det, men öppnar vi dörren och släpper ut henne, då är det full sprutt!

Alice kom igår vid fyratiden och idag kommer matte och hennes två pojkar och hämtar henne, efter en utflykt till släkten i Ljungby. 

I vanliga fall brukar Alice vara  hos Sonja när det behövs, men nu är ju Sonja inte så alert efter operationen och då är det enklare att ha henne här, hos oss.

Om Harry tycker att det är trevligt med sällskap? Nej, inte det minsta. Och till råga på allt låg hon i husses säng (!!!) natten mot idag!Då såg det ut så här

Och apropå "Mellon", så glöm inte att titta in till Mossfolk som är tillbaka i bloggosfären! Sååå efterlängtad! 

Sååå välkommen!Ps. Den där lilla fröserveringen till fåglarna, spred verkligen glädje igår! 

Blåmesarna visade sig vara de mest frekventa besökarna ., men ser man på, den här fina domherre-frun .., gjorde oss också den äran! 

Så lugn och trygg, tycktes hon! Ds.

Nu ska pv få elvakaffe!

Ajöken, sa fröken.

14 kommentarer:

Turtlan sa...

Vi har också börjat titta på Sherwood. Många man kände igen från andra tv-serier och filmer. Några bekanta från Downton Abbey tex. Vi ska fortsätta kolla även om lite hålla reda på.

Melodifestivalen såg vi delvis på i efterhand igår kväll. Nja. Låga poäng av mig. Ingen låt som imponerade.

Nu ska jag kolla in hos Mossfolk. Hej från tåget.

Walkaboutsweden sa...

Ler åt pv:s ord om ordförandeskapet. De har man hört förut.
Sherwood tänkte vi också ta oss an (om vi klarar att hålla fokus).
Host host-hälsningar från Tranemo!
<3

bettan sa...

Sträcksåg Sherwood, så bra!
Tips, kanske gillar du/ni Carmen Curlers. Så charmig och roligt med 1960-talet.
(jag fick Carmen Curlers i julklapp ett år av Lindas pappa. Antar inget du har behövt😘😘)

Bert Bodin sa...

Apropå Händelser vid vatten, så tycker jag den är lite för 'uppskriven'. Jag har svårt att hänga med i den, trots att jag läst boken. Det var i och för sig längesedan. Kanske får ta och läsa om den, när serien är slut.

Melodifestivalen: Jon Henriks konstellatio var bäst. Tone Sekelius sisådär. Resten mycket, mycket beiget.

Elisabet. sa...

Turtlan: jag hade svårt att hänga med i svängarna, men det kan ju bero på att jag kände mig halvrisig. Eller så var det lite krångligt ,-)

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: ja, det är nog många som hört den frasen ,-). Dock inte från mig; jag har varit sekreterare i Malåbygdens kulturförening och det var nog betydligt enklare.

Elisabet. sa...

bettan: jag började med Carmen Curlers (behövdes inte i vår lockigt-hår-familj), men jag minns att någon av kamraters mammor hade en sån och ååå, vad det såg läckert ut! Serien har jag börjat se, men det blev ingen fortsättning. Jag tänkte att jaha, nu går det väl åt h-ete rakt av och det ville jag inte se. Får kanske titta ikapp!

Elisabet. sa...

Bert Bodin: trots alla lovord hoppade jag av den; jag tyckte den var så hemsk. Och det spelar ingen roll för mig att scenografen är berömd och att skådespelarna är fantastiska; jag trivdes helt enkelt inte med den. Jag trivdes för övrigt inte med boken heller!

Babsan sa...

Sherwood var 👍👍Händelser vid vatten spar jag.Melodifestivalen tittar jag aldrig på då det är ett sånt gräsligt jippo numer

Mossfolk sa...

Tack ❤️ Jag funderade på hur flera kunde hitta tillbaka så direkt. Nu vet jag ;)

Ordförande i vägföreningen låter som allt annat än ett drömuppdrag.

Här är vi tre i familjen som hostar ikapp, inte minst på nätterna.
Krya på dig!

Elisabet. sa...

Mossfolk: det kan ju också bero på att vi saknat dig och vi som har dig i länklistan upptäcker då till vår oerhörda glädje att hallbergskan har uppdaterat! Hurra!

Elisabet. sa...

Babsan: Sherwood var ju rena historielektionen! Billy Elliot tog upp samma sak, men inga mord ,-)

Rexxie sa...

Slutet av Billy Elliot är bästa versionen av Tchaikovskys Svansjön, koreograferad av Matthew Bourne, och med enbart manliga svanar!

https://www.youtube.com/watch?v=EY2nOhOgBTI

Elisabet. sa...

Rexxie: ja, tänk att det hade jag totalt glömt bort, tills nu, när jag såg om filmen!