lördag 11 februari 2023

 lkakdjfakjfkajd (kommer inte på någon lämplig rubrik)

Förmodligen är det ljuset som återvänt .., detta att man fylls av energi? 

Alltså vaknar vi båda och känner oss så pigga. En fixar frukost till såväl oss själva som till harry och sigge .., en går ut med Harry .. jag putsar fönster och därefter tar vi in dagbädden Hemnes som vi köpte via Marketplace. Det var igår eftermiddag. 

Säljaren, som lät som en ung kvinna, fick mig att tro att hon yrkesarbetade och vi fick adressen till Andersberg inne i Halmstad. 

Det visade sig att den unga kvinnan" var ett flickebarn på elva år och hon och hennes familj hade kommit från Syrien för ett antal år sedan. Från Aleppo. 

Det var också flickan som svarade på våra frågor; pappan hade svårare att förstå och göra sig förstådd.

Dagbädden stod kvar i hennes systers rum; ett rum med sminkbord ungefär som i någon teaterloge - med glödlampor runt spegeln - och ungefär hundra olika penslar att "dutta på " puder och annat med. 

Vi hade kanske trott att dagbädden skulle vara i delar, men det var den inte och det tog evigheter innan mannen ringt runt till goda vänner och fått fatt i insexnycklar och sen skulle den då bäras ut. Den var tung och jag sa till pv att inte en chans att jag orkar bära den nerför dom två trapporna. Flickans pappa,- som kanske var i 45-50-årsåldern - hade ryggskott och vi blev lite ställda. 

Bilden från nätet någonstans. Så här ser den alltså ut. Lådorna var fullproppade med leksaker och diverse grejer och det var svårt att förstå om det var tänkt att vi skulle ha dem ...? Till slut förklarade jag för den rara tösen att nej, så var det inte. 

"Ja, men jag ringer på hos någon granne och frågar om bärhjälp ..", sa jag och pv svarade att han tänkte i alla fall  i n t e  göra det. 

Så jag plingade helt enkelt på hos närmsta grannen och efter en stunds väntan, stod där en storvuxen man - invirad endast i en badhandduk runt magen - i dörröppningen .., och jag förklarade bekymret och mannen sa att "ja, ja, får jag bara ta på mig kläderna?" 

"Mer än gärna ,-)" sa jag. 

Å, det var en snäll rackare! Lastbilschaufför till professionen och den ende boende i port nr 56 med svenskt namn på dörren, vilket kändes underbart när jag skulle förklara mitt ärende. Det blev i alla fall enklare. Allt löste sig så bra! 

Just den dagbädden tog vi med gemensamma krafter in nu på förmiddagen, med hjälp av en skottkärra, några brädor och tre rullpinnar som den fick dras in på. 

Pv är suverän på att fixa sånt! (Den rosa smutsiga handduken vid dörren, används till att torka av Harrys tassar med. Byttes ut ikväll).

Så skönt att det ordnade sig! 

Dagbädden kan ju dras ut så får man en dubbelsäng och tänk, så finurligt när äldsta dottern kommer med sina hundar, då kan dom ligga intill varandra! 

Lördagkväll ikväll. 

"Elisabet, du kan väl leta fram någon bra film som vi kan titta på ..?" föreslog husets herre. 

Nu ska jag leta.

11 kommentarer:

Babsan sa...

Vi ha en sån i vårt gästrum + en enklare variant utan ram.Praktiska och man sover bra för några nätter.Sedan är det suveränt med förvaringslådorna.Vi har ont om garderober ,tyvärr

Elisabet. sa...

Babsan: ja, vi brukar ju sova i den när vi besöker min syster i Skåne. Då får jag alltid ligga i den utdragbara delen (eget val), som inte är så där vansinnigt skön ,-). Men praktisk är den ju. (Vi har också förfärligt ont om garderober.)

Turtlan sa...

Oj oj vilket äventyr detta blev. Fick den plats om än något isärskruvad i bilen?
Men den kom både ut och sen in hos er. Tänk vad en skottkärra är bra att ha både till det ena och andra.

Anonym sa...

Turtlan: vi hade hyrt släpvagn, annars hade den aldrig fått plats, på längden tog den ju 3/4 av släpens längd. Allt löste sig!

Gunnel sa...

Ler när jag läser om flickan med sminkpenslarna. Har förundrat sett på när mima tonåriga barnbarn gjort sig vackra för julaftonsfirandet. Så mycket kräm och puder och lack och färger på redan perfekta flickansikten. Och gamla farmor hon sminkar sig inte alls trots brist på perfektion.

Elisabet. sa...

Gunnel: jag BEGRIPER bara inte hur man kan ha användning av så otroligt många penslar! Och jag tänker väl som du .., när det gäller hur fina dom är utan allt detta.

Kerstin sa...

Hemnes har jag som säng, med bra madrasser 😊 Den är VÄLDIGT tung och det var skönt att få hjälp att flytta den från huset till lägenheten när jag flyttade.

Anonym sa...

Vilken film valde du?
Jag såg den varma "Livets bästa år" på SVT Play (https://www.svtplay.se/video/jqWAw27/livets-basta-ar). Regisserad av Claude Lelouch som är sambo med författarinnan Valérie Perrin!
Hennes bok "Färskt vatten till blommorna" är lika varm och hoppingivande.❤️
Både filmen och boken rekommenderas!
/ Carin

Elisabet. sa...

Kerstin: ja, jag kan inte fatta att den var så tung, den såg ju lätt ut, tyckte jag!

Elisabet. sa...

Carin: det blev inte någon film alls, då pv var så trött och jag inte ville uppe ensam. Ska genast ta mig en titt på den du såg, så kanske jag kan titta på den - om jag inte sett den tidigare -. Bra med filmtips!
I morgon är det filmen "Skalv" på Röda Kvarn (filmstudion), men den tänker jag se hemma. Att köra totalt fyra mil, betala p-avgift, ja, då blir det ingen större förlust. Den finns på SF-anytime fr.om i morgon.

Elisabet. sa...

Carin igen: å, den ser ju härlig ut!! Bra skådespelare också!