lördag 18 februari 2023

Efteråt ....



Det blev väl ungefär som vi trodde: någon orkan visade sig tack och lov inte .., det blåste  rejält, men inget som gjorde oss oroliga. 

På morgonen tog vi  oss en titt. En fröautomat hade dråsat till marken, växthuset stod kvar, men hos grannen Palmqvist hade en björk tackat för sig och lutade sig nu mot ett vedskjul. 

Det var betydligt värre i trakten av Hörby och Hästveda, samt ute på Hanö, där pv:s brorson driver restaurang och vandrarhem sommartid. 

(Ser ni skuggan av tulpanen på kudden ...?)






Vi tittade på Rapports nyhetssändning vid 17.30 igår och  s o m  jag log när reportern Valentina Xhaferi intervjuade någon chef på Räddningstjänsten i Halmstad och där stod hon och håret blåste åt alla håll och kanter och inte en enda gång försökte hon få ordning på det! 
Bara sååå perfekt illustrerat hur vinden tog i. 

Kanske var det inte hennes idé, men hur som, var det - i mina ögon - helt underbart och jag undrar hur många reportrar som inte, per automatik, letat fram mössan inför intervjun?


Det behövdes knappt några ord. Vi förstod precis. 

För övrigt? 
Jo, för övrigt (som jag påmint honom!) läser pv just nu författaren/historikern Peter Englunds reportage från fronten i Ukraina, med bilder av världsberömde DN-fotografen Paul Hansen. I tre reportage skildras krigsvintern 2023. Ni som inte prenumererar på tidningen, kanske har tillgång till densamma på något bibliotek. 
Jag tror att det första reportaget var från den 12/2, nästa den 15/2 och det sista idag. 

Så har vi telefonpratat med Ecke som berättade att såväl han som Britt är pangförkylda; framför allt Ecke. Och mina barns pappa ligger i 39 graders feber, har hosta och känner sig allmänt eländig. (Han har tagit influensavaccin, men det finns ju många olika sorters virus). Och lillkillen som snart blir fyra år och bor i Skåne, han har haft magsjuka, liksom kompisarna på förskolan. 

Det är helt enkelt inte klokt .., såååå många som är krassliga! (Jag tog också influensavaccin i höstas och det kanske bidrog  till att jag inte blev så sjuk.)

Ja, så är läget i landet Halland.

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag fasar för att ovädret ska dra österut … i morgon kväll åker jag med färjan från Tallin. På hitresan var det kav lugnt. Jag såg ikväll att hotellets flaggor fladdrade … hm …
Så skönt att det inte blev så allvarligt som smhi befarade.

Elisabet. sa...

Bloggblad: tänkte på er när jag såg hur vågorna dånade ..., att måtte ni inte skulle ge er av hem igår! Nu har det nog lugnat ner sig.

mossfolk sa...

Vi har inte gått en enda dag med full personalstyrka i arbetslaget den här terminen. Och nästan en fjärdedel av skolans 430 elever har varit sjuka de senaste veckorna.
På hemmaplan är det för övrigt också rent hopplöst, men det var det ju redan i höstas. Det är verkligen inte många dagar som vi har varit friska alla fyra. Just nu ligger maken sjuk uppe i lillebrors rum och i vår dubbelsäng ligger lillebror uppallad med kuddar. Han är äntligen frisk efter senaste förkylningen, men hostar sig igenom nätterna. Immunförsvaret är det uppenbarligen sannerligen inte mycket bevänt med.

Bert Bodin sa...

Törs jag säga detta - vad jag tycker det snörvlas och hostas ofta i era trakter.

(Nu ligger väl jag i feberfrossa imorgon.)
🥵

Elisabet. sa...

mossfodlk: ja, men de är ju helt ofattbart nästan. Jag har närapå konspirationsteorier .., att vi är utsatta för någon slags virushämnd. Nej, men nu ska jag gå och hämta foliehatten ,-).

Bert: Det var väl inte så länge sedan herrn var sjuk - men det var väl första gången på länge -, eller minns jag fel?

Bert Bodin sa...

Jo, någon dag i november var jag snorig. Men det var inget som begränsade mig. Inte sjuk, alltså.

Det är åååratal sedan, som jag hade feber. 2016, senast.