fredag 17 februari 2023

    Lugnet före stormen ....och lite Nutidsquiz.

Det är ju otaliga gånger som SMHI har varnat för storm eller nästan orkan och sen har det inte blivit så farligt av det hela .,. vilket får till följd - i alla fall för mig - att man inte hetsar upp sig så där våldsamt, ja, ja, tänker man, det där har vi hört så många gånger. 

Nåväl, nu är det orange varning för västkusten och jag har nu på morgonen - iklädd nattlinnet - varit ute och plockat undan det som kan tänkas flyga iväg, men jag måste ut ännu en gång och ta det sista. Varför i nattlinnet? Jo, jag skulle bara ge fåglarna mat, men tänkte att jag kan ju ta lite annat samtidigt, medan jag väntar på att ägget ska koka klart. 

 Värme, - och kronljus ska också fyllas på och bilen laddas, när pv väl kommer hem från jobbet.

Ute är det just nu (halv nio) regn och rusk. Grått. Grått. Grått. 

Och det har börjat blåsa upp lite.


Båda bilderna är från tidigare oväder.
Min syster i Australien skriver i sitt dagliga mejl att i Adelaide är det +35 grader och hon berättar även om bränder i Port Lincoln, där flera hus har brunnit ner och massor av människor har evakuerats. 
Här en länk som visar lite av eländet.

I Port Lincoln övernattade vi på hotell och åt världens största pizza .., det var exet och jag själv och året var 1986, jag var trettiotvå år och i min mage vilade en liten gosse som skulle komma till världen fem månader senare.

Sist av allt: 9 av 10 på DN:s Nutidsquiz. Fel på filmen. Och på språkkvisset (oj, ny stavning ser jag på DN) var det full pott, men jag kan säga att på frågorna 7, 9 och 12 .., var det ren gissning. Tänk, att man kan ha sån tur att det blir rätt!

9 kommentarer:

Bert Bodin sa...

9 av 10 på nutids.
Full pott på språkquizet.

Känner mig nöjd.
😎

Gunnel sa...

Nutidsfrågorna 8 av 10. Fel på barnafrågan och skurken. Språk 11 av 12.

Anonym sa...

Vad handlade frågan om som du missade? / Elisabet

Anonym sa...

Barnfrågan var nog en chansning från min sida. Avskyr sifferfrågor, typ procent hit och dit, eller årtal. /Elisabet

Bert Bodin sa...

Frågar du mig, så var det andelen växlingsboende barn.

Babsan sa...

Samma för mig barnafrågan kunde jag inte.Språkkvisset har jag aldrig gjort faktiskt

Elisabet. sa...

Bert: tack, du förstod vem jag menade. Skrev från mobilen och då blir det lätt fel.

Babsan: jag chansade på barnfrågan.

Kristina sa...

Har också plockat undan utomhus, sådant som kan tänkas flyga iväg med stormvindar. Vi här i delar av Kronobergs län har ock varnats för Ottos framfart. Hittills är det lugnt. F.ö. åtta av tio rätt på nutidsorienteringen, full utdelning på ordtestet.

Anonym sa...

Kristina: då håller vi tummarna att det inte blir värre. Pv berättade om en björk som fallit till marken hos en av grannarna en bit bort. Ska bli intressant att gå ut i morgonbitti och se hur det ut. Tack som delade med dig av quizresultatet! /Elisabet