måndag 13 februari 2023

 När allt tar slut ....och annat tar vid.


Sällan - för att inte säga aldrig - har jag sett pv så lycklig - eller det var fel ord - så LÄTTAD, som när han idag kom hem från jobbet. 

Efter att ha blivit ombedd (förfrågad om och om igen) att fortsätta terminen ut, men sagt som det var .., att känner sig slut på ., att det här att arbeta heltid och planera lektioner och prov och inte mins sitta hemma och rätta prov .., och det är utvecklingssamtal och betygsättning, nej, han vill inte. 

Han har sedan tidigare lovat att arbeta fram till sportlovet, men nu blir det ytterligare tre dagar för att "lämna över" till den lärare som tar över. 

Men därefter är det slut. Jo, han kan tänka sig att arbeta inom bemanningen, så där att kryssa för vilka dagar han är tillgänglig för inhopp, (på olika skolor), men vill inte ha det övergripande ansvaret längre. 

I dag kom han hem med en såå vacker bukett tulpaner (inköpt på Ankaret) och en räkbomb, för att fira. Det här med "Alla hjärtans dag"  har vi aldrig engagerat oss i, nej, det här var liksom för att fira att nu blir det ledighet framöver. Ja, tulpanerna var måhända lite inför morgondagen.


Tapetsering av köket och mer därtill står på programmet, men jag antar att han själv mest drömmer om båten. 

Att få den i sjön .., att planera och ha det.

Spännande att se hur vi klarar det nya, att umgås dygnet runt. Sedan jag flyttade hit har vi ännu inte - förutom under loven - umgåtts på heltid. 

Jag arbetade alltid eftermiddag/kväll och kom hem flera timmar efter att han slutat för dagen. Och på morgonen gav han sig av vid halv sex, sex och vi sågs egentligen bara någon timme per kväll.

Nåja. Det blir säkert bra.

Av oss två är jag definitivt den som har mer behov av egentid, men det kan man ju ordna ändå. Just nu sitter han i Gunnars Rum och övar inför körträffen i morgonen .., det har han för övrigt gjort nästan dagligen den senaste tiden. Tio helt nya sånger att öva in, det vill nog till att inte ligga på latsidan då. (Konsert i mars, tror jag).

Bilderna? Ja, jag blir så glad av dem och just därför valde jag just dessa.

11 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Grattis!

Det blir liksom nya 'karriärer' för er båda. Det blir säkert bra.

En vanlig man sa...

Så härligt, lycka till med all ledighet tillsammans.

Elisabet. sa...

Bert Bodin och En vanlig man: ja, vi får hoppas på det bästa!

Gunnel sa...

Det har gått oväntat bra att umgås för jämnan. Men visst är det lite skönt när "guben" går på hockey och jag själv har makten över fjärrkontrollen.

Elisabet. sa...

Gunnel: nu har vi kamperat tillsammans i femton år (med exet blev det 34 år inalles, men då arbetade vi båda) och har funnit någon slags förhållande där man får ha ett "eget liv" också och för mig är det så viktigt.
Undrar om man "ärver" det beteendet? Min mamma gnetade ihop pengar till resor då hon åkte iväg själv. Till Världsutställningen i Montreal, till New York, Paris, London. Min äldsta dotter tar hundarna och bilen och kör upp till Malå och tillbringar m i n s t en vecka där var sommar, allt medan hennes man åker med sina kompisar från ungdomstiden till Spanien och tävlar mot varandra en vecka - om inte varje sommar - så nästan.
Mellandottern och hennes man lever t.om i olika länder och det tycks fungera jättebra. Och själv tar jag in ett par dagar på hotell i Sthlm eller Ystad, tar tåget till Köpenhamn och strosar omkring och går på konstutställning eller bara tittar på folk. Det lever jag länge på.

WalkaboutSweden sa...

Grattis till pv!
<3

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: jag ska hälsa honom!

Turtlan sa...

Grattis PV! Verkligen värt att fira med en räkbomb! Lite bemanning blir nog bra!
Jag kan nog bara ana hur mycket det är att arbeta inom skolans värld. Puh!

Här i huset är det en till som drömmer om att göra något annat mer kreativt än nuvarande mer pappersarbete.
Samme man kom hem med en fin tulpanbukett ikväll. Jo här firas Alla Hjärtans dag lite grann i alla fall.

Hälsa från oss båda.

Elisabet. sa...

TurtlaN. när jag kom ner i morse, låt det en hjärtformad chokladförpackning på köksbordet, så liiite tänker vi nog på AHD. Han fick en Solhaga-semla och blev glad.

mossfolk sa...

Så härligt -grattis till pv!
Med tanke på hur många lärare som går några år tidigare tycker jag att han har stått pall fantastiskt länge! Det är ju en milsvid skillnad på att ”bara” komma och undervisa mot att ha mentorsansvar samt all dokumentation.
Det är så många faser ett förhållande går igenom. Att båda blir pensionärer måste ju vara en av dem.

Elisabet. sa...

mossfolk: p r e c i s! Och är du en ambitiös lärare, så går det mycket tid åt planering .., jag tycker ofta att han sitter här hemma och funderar ut kluriga laborationer och annat. För en tid sedan åkte han in till stan och köpte sladd och kontakter .., ja, då skulle dom få lära sig hur man hanterar sådant och sätter ihop såna också.