söndag 26 mars 2023

En söndag i slutet av mars ...


För den som inte vuxit upp med blåsippor som uti backarna står (däremot små, vita skogsstjärnor), är det lika fascinerande var gång dom dyker upp.

Något enstaka exemplar lär finnas i vår slänt, men vill man vara säker att se dem, ja, då är det på marken vid Ecke och Britts syrénhäck som gäller. 

Så här ser det ut idag. den 26:e mars. Tänk, att en liten blomma kan bli så vacker! 

Helt ärligt har jag svårt att tänka mig en Skapare - så där i biblisk mening - men hur är det bara möjligt att själva naturen kan åstadkomma nånting så fint? Nej, det övergår mitt förstånd.

En död hare låg på grannens gräsmatta igår och Harry har varit omåttligt intresserad av hårtussarna vilka ligger kvar på gräsmattan. 

Mest troligt är det väl räven som tagit den, men även rävar ska ju äta. Jag har sett en stor, grann räv  springa nere i hästhagen och jag hoppas innerligt att ingen skjuter den. 

Och så en bild från igår, när det var bomiläggning i Skallkrokens hamn. Nio män - de flesta i pensionsåldern - tillhör den grupp där pv är med och efter att dessa karlar - under flera år - har haft ansvaret för detta, går det numera geschwindt. Alla vet precis sin uppgift. 

Jag frågade pv hur många bommar det rör sig om? Ja, ett åttiotal, kanske, menade han. 

Bommarna med flottörer (tack Båthuspernilla som lärde mig namnet på dem!) är tunga och herrarna får ligga på mage och fästa dem och pv efterdrog alla skruvar och det har hänt att någon har dråsat i vattnet. Bilden visar enbart dom yttersta bomplatserna. 

Så är det här idag. Ingen sol. Bara så ni vet.

6 kommentarer:

mossfolk sa...

Vilket jobb att fixa med alla bommar!
Blåsippan är nog min favoritblomma.

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, vackrare kan väl nästan inget bli! Ja, än lilla blåsippan, alltså. Är så imponerad av hur snabba, - rent av effektiva - herrarna är med bomiläggningen! Och så trevligt dom verkar ha det. Hälsosamt också gör pv som oftast haft kvinnliga kollegor. / Elisabet

Bloggblad sa...

Här var hela världen vit när jag vaknade i morse. Okristligt tidigt - blev ju extra tidigt just i morse när 9 blev 8 … Vad gör man inte för att vara med i kören på en kyrkoherdemottagning med besök av nya biskopen. Även om jag gäspar stort ikväll så var det vört besväret.

Åke sa...

Åhh så långt före ni ligger... här ligger isen till slutet av april, så fint med blomman :)

Elisabet. sa...

Bloggblad: Oj, rent biskopsbesök .,. det var inte illa!

Elisabet. sa...

Åke: När min storasyster flyttade till Lund och vi bodde hemma i Västerbottens inland .., då blev jag på gränsen till deprimerad, då, när hon berättade om hur dom satt ute och drack kaffe i solskenet och med gröna gräsmattor! Själv hade vi då meterhöga snödrivor och isen låg kvar på sjön! Men i år .., är det segt även här!