fredag 31 mars 2023

Lidl ...

Besökte Lidl igår, i akt och mening att köpa ett särskilt hundgodis som Harry fullkomligt älskar. 

Tittade på priser vad gäller frukt och grönt. Det ska jag säga; att har Lidl gått ut med att man sänker en massa priser, så  i n t e  gällde det på grönsaker och frukt. Tvåpack spetspaprika kostade 44 kr, äpplena hade verkligen ökat i pris, ja, allt var dyrare än för två, tre veckor sedan när jag tittade besökte samma butik. 

Ska bli intressant att se hur det blir fortsättningsvis. 

På Ica Maxi i Flygstaden pratade jag med en anställd vid frysdisken. Jag frågade om försäljningen av djupfrysta grönsaker ökat nu, när den färska frukten/grönsakerna har blivit dyrare. Jo, den hade ökat, men endast marginellt. 


Däremot berättade han att det flera gånger har hänt att kunder bett honom dra åt helvete, just på grund av prishöjningarna och någon hade sagt att Ica förstörde familjens liv och det var på det hela taget tufft ibland och han var ju inte ansvarig för allt som blivit dyrare.

Tur att man är friherrinna numera. 

Och inköpslistorna är från tidigare år och det är otroligt vilken skillnad det är. God Morgon-juice 2 för 20:- och det är ju nästan vad 1 paket kostar numera. Samma sak med creme fraiché.

Ja, det var tider det.





Här är friherrinnans inköpslista.(

På lappens baksida anar jag hur hon tippat något travlopp ..., ja, hur hästarna ska springa .., och det är förstås hoppet om storvinsten som hägrar.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Ja mycket är verkligen jättedyrt. Vi hade ett stort förråd i frysbox och skafferi och har med hjälp av det kunnat hålla matkostnaderna hyfsat nere, men nu börjar det förrådet sina. Det ska bli väldigt intressant att se vad storhandlingarna kommer att kosta framöver… Högst troligt blir gröt ett lika stående inslag i middagsmenyn som pannkakor.

Elisabet. sa...

mossfolk: Havregrynsgröt finns även på vår meny. Det är ju betydligt enklare när man bara är två, än fyra (eller ännu flera). Det som ju känns oroligt, är alla de som köpt hus och där lånen ska förhandlas om .., oj, vilken oro. Jag har ju alltid haft cowboysoppa i frysen, men nu när spetspaprika börjar bli så himla dyr, så blir det linssoppa i stället ,-).