onsdag 29 mars 2023

Torsdag Onsdag och födelsedag ...


Och regn och ännu mera regn. Kanske bra för grundvattennivån, om nu jorden kan ta emot mer av vätan?

Inget sitta-ute-i-solen idag inte, men det gör inget, det finns annat att syssla med. 

Snart är allt klart i köket. De nymålade lådorna kärvar och pv försöker med allt möjligt, men nu är han döless och väljer att titta på hockey i stället. Jag förstår honom. 

Lunchen blev idag på Haverdals golfrestaurang (fransk fiskgryta med aioli, alternativt lasagne och rejäl salladsbuffé finns också)  och till min glädje upptäckte jag den alltid så rara Carina - före detta arbetskamrat på Hemköp. Carina kom i sällskap med släktingar .., alla klädda i svart .., aha, det hade varit begravning. 

Det var Carina som ansvarade för hela mejeriavdelningen med allt vad det innebar: mjölk, fil, grädde, all yoghurt, smör, ja, allt sådant ., men hon hade även ansvaret för all ost, all sill, alla röror och som pricken över i; även för brödbeställningen, såväl allt bröd i stora frysrummet (sådant vi gräddar själva; stora jättekartonger staplade nästan upp till taket!) som brödet från Östras bageri i Halmstad.

Inte var det underligt att hon slutade något eller två i förväg. Tänk, så tungt hennes arbete måtte ha varit! Först lyfta mejeribackar och fylla in .., så ta hand om ett par lastpallar proppade med varor ..., och lägg därtill att vara så mycket i kylrum och i frysen! Hade Carina bott i Frankrike, hade hon nog hoppats på pension redan vid sextio års ålder. Liten och nätt är hon, flitig med att träna, men fick även hon byta ut båda knälederna.

Det slog mig när jag i lördags tittade på Mästarnas Mästare, att den före detta ryttaren Maria Gretzer som är en av deltagarna, ja, att hon påminner så mycket om Carina. Eller tvärtom. 


Upptäckte i mitt bildarkiv den här inköpslistan. Det är nog bra många år  sedan den skrevs. I veckan säljer t.ex  Hemköp grillad kyckling på extrapris för 59:95/st (19:95 på inköpslistan).

Blomkål i veckan på extrapris för 29:90/kg ..., äpplen absolut INTE 7:95/kg, däremot på extrapris för 25:-/kg. 

På listan säljer Lidl bananer för 9:90/kilot .., och ost för 49:95/kg. 

Ja, det är i sanning andra tider. 



Och så är det Emmas födelsedag idag. Tjugosex år blir hon och det finns inte ord för hur mycket jag älskar den tösen! Den bästa av reskompisar .., omtänksam .., rolig ., älskar god mat .., ambitiös .., tog tjänstledigt från fast tjänst och pluggar nu sådant som hon i princip arbetar med. Oerhört familjekär. Och mitt allra första barnbarn .., tänka sig, då var jag bara 43 år och blev mormor. Vilken glädje!

Så är livet här just nu.

5 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Torsdag?

😏

Elisabet. sa...

Bert Bodin: haha ., ja, idag är det torsdag, ja. Men igår var det onsdag. Ska genast rätta.

Kristina sa...

Ja, barnbarnen är kära. Jag citerar Gunilla Dahlman (lilla fruntimmersboken): "Alla skryter med sina märkvärdiga barnbarn, då har dom inte träffat mina!"

Elisabet. sa...

Kristina:,-)). Tänk, hennes små böcker ser jag aldrig till numera!

Kristina sa...

Jag har hittat några på Erikshjälpen, där jag f.ö. gör fynd i bokhyllorna, då och då.