lördag 1 april 2023

Lurad ...., eller inte.  


1:a april. Jodå, jag blev verkligen lurad hos Turtlan i Karlstad som berättade om Löfbergs Lila och om Karlstads nya satsning på kossor - jag skummade det hela och  tänkte att jaha, det var ju underligt -. 

Lurad blev jag däremot inte när jag läste på instagram hos "ingripandepoliserna". 

Så här skrev de: "Polisen i region syd genomför just nu en omfattande insats tillsammans med andra myndigheter utanför Landskronas kust. Detta då den lilla ön Ven, belägen i Öresund, efter larm från boende på ön verkar ha lossnat från havsbotten och är på drift mot fastlandet."

S om  jag log.

Och som alltid är kommentarerna minst lika roliga som själva inlägget. 

Här  är några. Det här från pendock_ribbon (som stickade så fina lovvikavantar till mig!): "Jag har ankare att låna ut!" Hasebengt skrev så här: "Synd att det inte var Skåne som lossnade och flöt mot Danmark." Och slutligen asaarmback: "Jag undrade vad det för något på gång. Konstigt att de inte har sagt något om det på lokalradion.  Kul om Ven kommer närmare Helsingborg för då kan jag som blir sjösjuk kanske simma dit."

Frånsett diverse lurendrejerier så har dagen mest gått åt till att njuta av sol och blå himmel. Nej, inte bara. Natten mot idag rev Sigge ner mängder med tomatplantor i gröna plastbyttor (stod på fönsterbrädan i tvättstugan) och därmed stod städning på programmet. Det blev sååå bra! 

Vi har packat och kollat att det viktigaste är med ..., friherrinnan kom på besök  och vi satt ute vid eken och hade det trivsamt, det kändes som vore det hundra år sedan sist! 

Räfsat har jag gjort .., pv hämtade Toyotan hos Hilda (den ska friherrinnan ta hand om, så där så hon kan ta sig hit och ge Sigge mat) och det har på det hela tagit varit den bästa av dagar. 

Jag har inte tänkt på vare sig Biden, Trump eller Ukraina. 

Och vi har fått bilder från Bjäresjö där Elliot varit på utflykt tillsammans med faster Anna (hos farfar och Karin) och oj, så spännande med skattjakt och Sommarskuggan och att vittja farfars mullvadsfälla (som var tom) och t.om att dom såg självaste påskharen skutta iväg över ängen! 

Imorgon blir det 4-årskalas och roligt blir det också att träffa AP - det var i september senast -! 

Nu minsann ska jag sträcka ut på soffan Ektorp. 

Ajöken, sa fröken!

5 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Vad jag vet har jag klarat mig från lureri.

Gunnel sa...

Kul med ön som är på drift. NSD hade någonting om att man skulle odla mango och jätteräkor med spillvärmen från Bodens elintensiva näringar. Skulle önska att det var sant, mango är gott.

Gunnel sa...

Producera jätteräkor skulle det stå.

Elisabet. sa...

Gunnel: lät som en bra idé det där ,-). Håller med dig angående mango. Har ofta djupfrysta mangobitar i min yoghurt. Och grillade jätteräkor är inte fy skam heller!

Elisabet. sa...

Bert Bodin: synd att jag inte kollat vidare ., brukar älska att läsa om andra aprilskämt.