måndag 27 mars 2023

Klockan 16.00


Fortfarande solsken och blå himmel. Pv ber mig att kolla vädret tio dagar framåt, helst i Gdansk . 

Men ååå, så trevligt .., prognosen visar på  minusgrader och snö. Ja, då behöver man i alla fall inte tänka på att köpa en vårjacka och lika så gott att ta med älsklingshalsduken, inköpt i Klippan på Yllefabriken. 

"Det är Östersjön som kyler ..", förklarar pv. Här, på västkusten, är havet varmare. 

(Nu gäller det att tänka positivt). 

Men här och nu .., ja, så länge solen visar sig, blir det utomhuskaffe  tillsammans med grannen Annelie. 

Och jag har besökt affären och träffat Bodil och fått veta att personalrabatten som jag har haft i snart tio år, den bara löper vidare. Så alldeles oerhört generöst! 

Och jag har lyssnat till rödhakesiiiirrrlandet och  till fiskmåsarna ute på lilla ön och vi har även hört ljudet när stora stenbumlingar eller högar med tegel dumpas i den container som står på Måsvägen .., den där det rivs ett stort tegelhus och där det ska byggas nytt, med utsikt mot havet. Vi har även sett en glada segla ovanför tomten .., säkerligen på jakt efter något ätbart. Och gröngölingen har hörts, liksom gnäggande hästar.

Fortfarande inget regn. 

Kan det vara möjligt?

Uppdatering: Nu har årets första fästing plockats bort från Harrys päls.

8 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Väderrapporterna kan ha fel. ;)
Om de stämmer så är det bara att känna sig som hemma, fast borta.

<3

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: ja, det går ju ändå inte att göra nånting åt det hela .., det blir nog bra ändå. Det är ju ingen solsemester vi har bokat ,-).

Kristina sa...

Så roligt att få göra en resa - att vara i rörelse. Mycket nöje, önskas! Jaha, så var det fästingdags igen (gäller säkert här i Kronoberg också). Fy och usch och tvi för dessa lömska kryp, som kan orsaka så mycket elände, säger jag, som brukar vara flitigt uppvaktad av dem. Då gäller det att skydda sig väl med täckande kläder och t.ex. myggmedel. Håhå ja ja, en av livets vedermödor ...





Bert Bodin sa...

Här blir det tredje TBE-sticket idag.

Elisabet. sa...

Kristina: ja, det är bara att ta fram fästingmedlet till såväl Sigge som Harry. Jag fick tre fästingbett i fjol .., så det blir till att vaccinera sig mot detta också.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: och jag ska boka sjätte dosen mot covid idag!

Irene Lundmark Alm tidigare Malåbo sa...

Mindre trevligt med fästingar.

Elisabet. sa...

Irene Lundmark Alm: inte det minsta trevligt!