torsdag 30 mars 2023

Ikväll ....

Klockan 19.00: Inside the Ambulance, brittisk serie där vi får följa ambulanspersonal på uppdrag. Ikväll hjärtbesvär, en svårt skadad kvinna som suttit i framsätet men flög till baksätet under en trafikolycka .., det var KOL, överdos av narkotika och underbar personal som man (jag) snart tycks känna som goda vänner. För ovanlighetens skull är ingen drabbad av sepsis; det hör annars till vanligheterna och fy, så orolig jag skulle bli om det hände mig själv. Det är sannerligen inget att leka med.

Klockan 21.00: "112 - Först på plats Australien". Ännu ett ambulansprogram, men nu från Melbourne. i  Lite värre sjukdomsfall här .., bland annat en kvinna som blivit biten av dödligt giftig spindel (huuuuu!!), en man som drabbats av rejäl hjärtinfarkt och fraktas med ambulans till sjukhus och själva resan tar 45 minuter. Ska han klara sig? 

Klockan 22.00: Då bär det iväg till Oslo till en förlossningsavdelning och det är som pricken över i, ja, efter all oro och sjukdom i tidigare program (även om alla klarade sig). Här kommer småttingar till världen och där är det lettiska paret som tycks så fina mot varandra och där är Lill som ska få sitt sjätte barn och det barnet föds lite för tidigt och mamman har diabetes och där är en svensk barnmorska och det är på det hela taget så himla trivsamt. 

Vad har då pv sysslat med under tiden? Jo, han har övat på sin stämma och kanske spelat på pianot .., han har tittat på sport och på Aktuellt och gick nog till sängs vid tiotiden. Som vanligt är jag uppe lite längre (ofta någon timme, minst) och nu när jag går och lägger mig, blir det nog till att lyssna till Radiokorrespondenterna i P1. Det brukar alltid vara intressant. 

Harry gjorde natt för länge sedan och det är endast Sigge och jag själv kvar här nere. 

Tack för den här dagen! vill jag säga till den som gav mig den. 

Ps. Har även bokat boende (en liten stuga) på Bomstadbadens camping i Karlstad i mitten av augusti. Två nätter och Harry får följa med. Å, så roligt det ska bli .., vi är nämligen bjudna på romantiskt kalas. Ja, det kallas väl bröllop. Ds.

7 kommentarer:

Cecilia i Houston sa...

En (vuxen) dotter till en fd kollega fick sepsis. Fruktansvärt. Det var verkligen på håret att hon överlevde, 6 månader på sjukhus och hon förlorade båda benen och en halv arm.

Bert Bodin sa...

Här blev det Antikrundan och Frozen planet. Det fick räcka.

Elisabet. sa...

Cecilia i Houston: Hu, så ruggigt! Jag visste inte att det var sååå vanligt med sepsis, särskilt bland äldre - och vilka konsekvenser det kan bli. Minns en läkare som var kund i kassan och som vittnade om hur ett bett från ett husdjur blev till sepsis ., som blev till ideliga amputationen och till sist gick det inte längre.

Elisabet. sa...

Cecilia i Houston: "amputationer ...", förstås.

Elisabet. sa...

Antikrundan såg jag bara delvis. Ska titta på reprisen. Det är ett himla trevligt program, tycker jag.

Gunnel sa...

Här blev det Antikrundan och kändisar som svälter på exotisk ö. Ett program som man inte borde tala om att man tittar på. Skämskudde på!

Elisabet. sa...

Gunnel: nej, skämskudde kan vi skippa! Folk tror (tycker) väl att jag är komplett galen med mina sjukhusdokumentärer, men det struntar jag i. Vid det här laget får jag väl räknas som mer eller mindre besatt av dem.
Igårkväll, när förlossningsprogrammet var tillända, då började Naked attraction, den brittiska varianten. Jag tittade en stund och fascinerades över hur många olika former av snoppar det finns, men tappade raskt intresset. Dessutom känner jag mig som en relik från Jesu tid .., jag som är så pryd. Inte för tio miljoner hade jag deltagit i ett sånt program och stått och åmat mig framför ett antal nakna män. Nåja, var och en blir salig på sitt vis. Jag är nog inte tillräckligt sexuellt intresserad.