lördag 16 mars 2024

Idag ...  


Ibland behövs det bara några små, pyttiga blåsippor för att man ska känna tacksamhet. Eller glädje.

Det är likadant varje vår. Då går vi och böjer oss ner och spanar lite bland grenarna i Ecke och Britts stora syrénhäck, den vid vägrenen och jo, vi har sett bladen, men se .., i eftermiddag fanns dom där! 

Tanken var att vi skulle gå Johanssonrundan, men det var iiiiisande kalla vindar från havet till och jag virade yllehalsduken som en sjal om huvudet .., och vi hälsade på Paul som kom körande i sin vita bil och Åhlins tvillingflickor cyklade förbi oss .. hej, hej. Åhlins bor granne med Paul med familj. Där är bara tre hus på rad om man kommer från Kustvägen.

Vi skippade att gå mot havet till, utan svängde vänster vid Stora Hus (där pv undervisar i matte) och klev över en sån här A-stege och så in i fårhagen.

Överallt ligger små eller stora högar med fårlortar och jag tänkte att här gick vi för två veckor sedan, harry och jag själv .., jag ropade att han skulle vänta på mig och han, som nästan var döv, hörde förstås inget .., bara lullade på, men väntade nere vid grinden. 

Nu var det bara pv och jag själv som gick där och jag log för mig själv när vi gick över den lilla "bron", den som går över bäcken, det var där Nelly trillade ner och kom flytande likt en liten kork, innan pv fick fatt i henne! Å, ni älskade fyrbeningar som skänkt oss så mycket glädje! Sista biten fick jag gå ensam hemåt, då pv skulle hämta spillvirke. Satte mig i trädgårdsstolen och vände ansiktet mot en mörkblå himmel. 


Pratade sedan in ett sms till Ecke och berättade om blåsipporna ., då blir han nog glad. 

Kalasat på var sin bit oxfilé har vi också gjort och den var himmelsk och jag undrar hur många gånger vi sa "men ååå, så gott detta var!"

På köksbordet, några dm från våra tallrikar, stod den vita pappkartongen med Harrys aska hårt packad i plast. Lite kändes det som om han var med oss.

Nu är det kväll och nästan mörkt ute. Eld i kaminen, skidskytte på tv. 

6 kommentarer:

Babsan sa...

🥰🥰🥰

Anonym sa...

Babsan: ❤️❤️❤️ / Elisabet

Tony sa...

Kan förstå saknaden efter Harry.

Elisabet. sa...

KulTur i Natur - Tony: Ja, det så ledsamt ibland, men går ändå bättre nu. Han var ju så sjuk, så det var ju skönt för honom att få somna in. Inte önskar man ju att nån man tycker så mycket om ska ha ont.

annannan sa...

Nu när du skriver så här om Harry så vill jag liksom hela tiden säga att ni kan ju inte bara ha honom inne, ni får ju gå ut och låta honom vara i vårnaturen också!

(Du har väl sett filmen Glädjekällan?)

Anonym sa...

annannan; i morgon ska han få vara där han brukade sitta och vänta på husse .., vid eken! ❤️