lördag 16 mars 2024

Tack ....!

... vill jag säga till SVT som har så fantastiska utrikeskorrespondenter! 

Som igårkväll i Rapport, då Elin Jönsson intervjuade människor vilka flytt från av Ryssland ockuperade områden i Ukraina; det handlade om det så kallade "valet" i just Ryssland. Om någon missade det hela och är intresserad, finns en länk här till reportaget.

Tack också till Sveriges Radio! Går man och lägger sig lagom till Aktuellt, är man såklart hur pigg som helst senare på natten. Det gjorde inget. Lyssnade till P1 och programmet Kaliber om Elin som drabbades av sepsis på sin semester .., (måtte man aldrig drabbas av detta!) och så var det Kulturlivet med Gunnar Bolin - det handlade om Bodil Malmsten - och sist av allt de alltid så lyriska programledarna i Naturmorgon, vilka nu besökte Ivö klack i Skåne, där man kunde träffa på krokodiler, ja, för si så där 8 miljoner år sedan. Intressant!

För övrigt? Den äldsta ringde på väg hem från nattpasset på Karolinska. Två arbetspass återstår. Vilken omställning det blir. Efter trettio år i landet Uppland, blir det Lappland.

Och nu är klockan nästan 11.00 och pv frågar om jag vill ha kaffe? 

Ja, tack! svarade jag.

4 kommentarer:

Babsan sa...

Jag är väldigt förtjust i Elin Jönsson såå duktig

Elisabet. sa...

Babsan: Och så medmänsklig! Kommer ofta människor nära, tycker jag.

bettan sa...

Elin Jönsson är en stjärna. Imponeras så av hennes arbete. Många andra fantastiska korrespondenter och inte att förglömma kameramännen/kvinnorna.

Elisabet. sa...

bettan: Nej, självklart kameramännen också, de som gör att det hela får fler dimensioner! Maria Persson Löfgren (Lövgren?), Ludna el Shanti och programledaren Fredrik Wadström - ååå, guld värda - hos SVT!