fredag 15 mars 2024

Fredag ....

Vaknar som vanligt vid fyratiden. Lyssnar till Europapodden .., somnar om, men vaknar vid sextiden och då är det Sigge som har lämnat soffan och kommer jaaaaamande in till mig ..,(dörren till pv är också öppen, men se, dit in går han inte .., vet att husse sover vidare) och meddelar att han vill ha mat och det NU! 

Går ner till köket .., Sigge äter på studs upp en burk kattmat - innehållande någon promille lax - och har sedan förfärligt bråttom ut, så jag öppnar dörren och han  s p r i n g e r  iväg, in i växthuset .., krafsar i jorden och jag förstår att nu var det akut läge.

Efteråt, när jag kommer in i vardagsrummet, upptäcker jag att han under nattens gång kalasat på en mus. Inte tillstymmelse till muslortar har vi upptäckt här inne .., så man undrar ju .., har han tagit med sig den inomhus eller har här verkligen varit besök? Mussvansen lämnades dock åt sitt öde.

Låtsas-val i Ryssland idag, vilket väl torde vara det mest meningslösa och fåniga som man kan tänka sig. Oppositionella har fått lååånga fängelsestraff .., ja, vem vågar protestera? Ja, jag säger det återigen: hur känns det när Putin ser sig själv i spegeln? Skäms han inte? 

Snart bara tre veckor kvar tills vi åker till Litauen och våren har kommit av sig helt här i landet Halland, i alla fall här hos oss. 

Regnigt och grått. Och nästa lördag är det bom-iläggning i Skallkroken, då kan den som så önskar lägga i sin båt. 

Om ytterligare en månad, i slutet av april, är det sjösättning. Inga större planer har vi inför sommaren, men det ordnar sig nog. 

Hur är det med våren hos er andra?

10 kommentarer:

Babsan sa...

Det tar tid men den kommer så smått.

Anonym sa...

Snödroppar, höga vattenflöden i vattendrag och översvämningar på åkrar och kvittrande fåglar tidigt på morgonen vittnar om vår, hälsar Marit i Uppsala

bettan sa...

Människor som Putin med defekt personlighet (läs, livsfarlig för oss andra)har dessvärre ingen förmåga att känna skam eller skuld. Därför kan de hålla på i oändlighet. Vare sig bot eller bättring finns.
De hinner förstöra och förgöra mycket under sin livstid.

Elisabet. sa...

Babsan: Här kom den av sig! Hörde koltrasten för kanske två veckor sedan, TYCKTE mig höra bofinken för några dagar sedan, men sen är det tomt.

Elisabet. sa...

Marit i Uppsala: Nu bor ni ju nära varandra, du och Babsan, så jo, ni ligger före.Men så är det ju ofta här på våren, när havet kyler.

Elisabet. sa...

bettan: Det är det som är det hemska.Och vem vet vad som väntar, när inte Putin är där.

Rexxie sa...

Vadå vår? :-(

Elisabet. sa...

Rexxie: Nej, just det. Här dök den upp en halv dag.

Kristina sa...

Jo, lite vår är det nog ... Men den smyger sig på försiktigt. Mest märks det på ljusare kvällar o det är härligt (här I mellersta Götaland).

Elisabet. sa...

Kristina: Och ljuset betyder ju så mycket! Det är det bästa med våren, tycker jag.