tisdag 21 maj 2024

Ännu en insikt ... 

Råkade nu på morgonen hamna på en liten film från "Framgångspodden" där jämten Mikael Tornving tar upp detta med vad som är väsentligt här i livet. Eller kanske mera; insikten om att ens tid faktiskt är begränsad. (Filmsnutten ligger på tiktok där jag inte har något konto, men jag kunde titta som "gäst". Här en länk till den.)

Har man aldrig tänkt den tanken tidigare, så gör man (eller i alla fall undertecknad) det allt oftare. Särskilt om man plötsligt drabbats av sjukdom. Och även om man känner sig pigg och kry, så vet man ju att hoppsan, plötsligt kan man ligga där. 

Så idag på morgonen sade jag till pv att bara så han vet, så tänker jag inte tillbringa alla mina kommande somrar ombord på en segelbåt. Bara så han vet.

Och så här svarade Stig i Kulbo, på frågan om han lever hälsosamt. Jag har visat den här bilden många gånger tidigare och jag blir lika full i skratt var gång.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller helt med dig. Även om man varken ska ta ut saker i förskot t eller oroa sig för mycket. Men det är klokt att vara medveten om just det du säger: plötsligt en vacker dag händer det. Man dör eller får ett sjukdomsbesked som ändrar livsinriktningen. Ju äldre man blir desto påtagligare blir det, dels genom egna krämpor men framförallt för att så många runt omkring bara försvinner eller får det jättesvårt. Så att fundera på lite annat än bara på segling på somrarna tycker jag är jättesunt. Det finns så oändligt mycket mer att passa på att göra. Bara att resa runt i vårt eget land så länge man kan köra bil är ju en sån sak t ex! Tycker Monet

Anonym sa...

Jag hade en god vän som under sitt liv hade haft flera svåra sjukdomar. Hon var äldst i syskonskaran och de hade suttit vid hennes dödsbädden flera gånger. Men hon tog sig igenom och när hon dog, närmare 90 år gammal, hade hon överlevt alla syskonen! ellem

Anonym sa...

Ellem, så kan det också vara. Jag har min 99-åriga mamma som haft det så och nu är det dags igen. Men för varje gång kan man inte veta - det står bokstavligen skrivet i stjärnorna hur många hjärtslag var och en av oss får i livet. Så det gamla uttjatade Carpe Diem gäller faktiskt - framförallt det där med att göra saker som man tycker om så länge man orkar med det. Plötsligt en dag så går det bokstavligen inte!Monet

Elisabet. sa...

Monet: Det är ju inte så att jag inte tycker om att vara till havs, men det är inte det enda primära för min del ,-).

Elisabet. sa...

ellem: det känns ibland som om det är skrivit i stjärnorna eller ödet eller vad man ska kalla det .., det där när ens tid är ute. Jag oroar mig inte det minsta, men räknar INTE med ett långt liv. På ett sätt är det bra .., jag försöker verkligen att ta tillvara på dagarna, även om många kanske tycker att detta att sitta och stirra på fåglar inte är nånting att hänga i julgranen.
Men det tycker jag.