söndag 19 maj 2024

Hemifrånbild ...

Nästan dagligen kommer bilder från den äldsta och jag tänker, men oj .., såg jag aldrig detta när vi bodde hemma?

Jo, det måste jag ju ha gjort, jag minns att mamma en gång skrev att "glöm aldrig Eliza hur lycklig du är!". 

Det var när vi köpt huset och bodde hemma. Då tyckte jag ju att det var paradiset på jorden, precis som Skåne blev ett nytt paradis och även Halland.

Pingstdagen idag. Är vi hänryckta? Inte särskilt. Salladsplantorna deppar och kommer mest troligt inte att överleva värmen (det lär ska komma regn idag) ..,  den mjuka pepparkakan brändes i ugnen och blev stenhård .., och jag konstaterade att gäddhänget på mina armar har antagit nya proportioner. Just det. 

Bild: Maria Eikedahl - Böhlander.

6 kommentarer:

Gunnel sa...

Tänker samma sak när jag ser bilder på facebook från min födelseby. Vilket enormt djur- och fågelliv där finns. Fanns säkert också på min tid men jag märkte det knappast.

Elisabet. sa...

Gunnel: P r e c i s! Om inte i sommar eller i höst, så NÄSTA .., och inte bara några dagar som senaste gången, utan två veckor norröver! Minns när vi var på väg till eller ifrån Dikanäs och stannade till vid någon fors .., såg strömstaren och alla blommorna och översköljdes av någon slags tacksamhet! Men varför såg jag det inte då, när jag bodde hemma?

Babsan sa...

Så är det för mig med jag såg inte allt det vackra när jag bodde i Piteå utan uppskattade allt ”äldre”dar

Anonym sa...

Babsan: Det är ju tur att man får tillbaka "hovet" ,-). Hoppas att ni har det bra där i väster!

annannan sa...

Så skönt att höra att det inte bara är jag som känner så! Jag har haft en del skuldkänslor för det, men det är nog mänskligt! Har nog mycket att göra med ålder och perspektiv.

Elisabet. sa...

annannan: Det tror jag också. Och när man är yngre är det ju så mycket annat .., det är liksom fullt upp och det där "hemma" vill man (många) lämna för nånting nytt. I alla fall ville jag det.