torsdag 23 maj 2024

På agendan ...

Som  omväxling till uterumsjobbet (ni vet makadam, frigolit i 26-graders värme) beslutade husets herre sig för att försöka rengöra tegelpannorna på tvättstugetaket. 

Flera gånger har jag så där försynt .., föreslagit att han skulle leja något företag för att få pannorna rena. 

"Du vet ju hur fint det blev hos grannen Birgitta ...?" har jag sagt. 

Jo, förvisso. Det har han hållit med om, men ..., ja, ni förstår. 

Idag satte han igång. Först klättrade han upp och ner och hämtade tre pannor åt gången, men därefter gjorde han som en rutschkana där en och en panna fick åka ner och längst ner hade han lagt en säck plantjord, så det blev mjuklandning för tegelpannorna och så plockade jag upp dem, en efter en. 

En ny, fräsch stålborste inhandlades hos Lantmännen i Slöinge och så, efter att pannorna legat i såplösning/vatten i skottkärran ett tag, så tog han sig an eländet. Titta, så fint det blev!! Men jag säger det .., vilket evighetsjobb! 

Förutom stålborsten, köpte jag ytterligare två dahlior. Det här är en av dem. Har ställt dem i skuggan under dagen, men ikväll ska skönheterna få hamna i rabatten. 

Så har jag gjort Valkompassen och det var intressant. Två frågor svarade jag inte på, då jag inte tyckte att något av alternativen var vettiga. Eller var så antingen-eller-ställda.

Svaret blev att allra närmast låg jag hos Centerpartiet och längst ifrån kom SD. 

Centerpartiet har jag röstat på flera gånger sedan jag fick rösträtt. Pv behöver inte göra någon valkompass, han vet var han hör hemma, men till sin förvåning kom han närmast liberalerna, även om det endast skiljde någon ynka procent till nästa.

Och själv tänker jag för första gången rösta på ett helt annat parti, ja, än där jag vanligen lägger min röst.

För övrigt ÄLSKAR jag SBAB:s reklam där Kalle Moraeus förklarar för Björn Gustafsson detta att det altid varit sparränta på pengarna hos SBAB.

8 kommentarer:

Turtlan sa...

Jag får liknande resultat. Definitivt längst från SD. Sen lite jämnt fördelat åt det lite rödgröna. Ungefär.
Har inte helt bestämt mig men rösta ska jag göra.

Jag brukar inte säga till folk vad jag tycker politiskt men jag säger gärna vad jag absolut inte gillar…! Det står jag för. Men visst i vissa sammanhang behöver man ju inte hojta ut det men kan gärna markera när åsikter kommer jag ser som tex icke medmänskliga eller dylikt.

Nu blev det rörigt men hjärnan är trött.

Babsan sa...

Jag röstar V i alla val och det står jag och för

Elisabet. sa...

Turtlan: Tack till dig också, som delar med dig! Intressant att ta del av andras tankar när det gäller det här.

Elisabet. sa...

Babsan: Och Jonas Sjöstedt är ju en klippa! Tack Babsan för att du är den du är!

Rexxie sa...

Det beror ju lite på valkompassen...

Enligt SvT ska jag rösta på KD (följt av C)
Enligt valkompassen.nu ska jag rösta på SD (följt av KD)
Enligt euandi.eu ska jag rösta på S (följt av C)

Och ska jag vara ärlig så är ingen av de tre huvudalternativen något jag hade tänkt rösta på... :-)

Gunnel sa...

Socialdemokrat eller Moderat blev resultatet av de två valkompasser jag gjort. Längst bort var Liberalerna konstigt nog. Det partiet som i alla år varit min andrahandsfavorit men då hette det Folkpartiet.

annannan sa...

Vad imponerande av pv!!! Men det går nog lättare med högtryckstvätt?

Jag röstar i Portugal. Annars skulle jag nog rösta på ett av de två partier som någon rubrik hotade kunde förlora sin parlamentsplats. Och av de två skulle det INTE vara KD jag skulle lägga min röst på!

I den grad jag har mittensympatier har de legat hos folkpartiet, men med förändringarna hos respektive partier och i det politiska landskapet i stort och dagens svenska regering specifikt finner jag plötsligen att centern och jag har samma åsikter i Europa-frågor!

Elisabet. sa...

annannan: Nej, det fungerar inte med högtryckstvätten, har han en sån. Men SOM han skrapar och skrapar. Tack som berättade/delade med dig!