fredag 24 maj 2024

Fredagmorgon ....

Vaknar tidigt och ligger kvar i sängen och lyssnar till näktergalen. Egentligen tycker jag mycket, mycket mera om koltrastens flöjtande, men ändå .., det känns bra. 

Herr Näktergal håller till i "hiet" hundra meter härifrån, inte långt från  postlådorna.

Får en tidig film (06:42) av den äldsta som då är ute med hundarna. 

"Hör du göken .., den är på andra sidan sjön .?" skriver hon. 

I natt kom regnet. Inga mängder, men så ljuvligt skönt och så behövligt.

Vid sjutiden blir det som vanligt .., frukost framför tv:n. I ett bra förhållande bör man (enligt någon forskning) sitta mitt emot varandra och frukostera, men det gör vi nästan aldrig. 

Vi äter dessutom i olika takt. Pv tar - enligt mitt sätt att se det - evigheter på sig för att äta ett ägg .., jag är alltid klar långt före honom. Sigge har sovit på soffan i uterummet (som tydligen är hans sommarviste) och jag går ut och hälsar lite på honom och det märks att han ser sämre ., han tittar förvånat på sin matte med lockiga håret ("farmor, du har som bollar i håret ...!" sa Elliot) som står åt alla håll utom där det är tänkt .., men så hoppar han ner, jaaaamar lite och stryker sig runt mina ben och jag säger att "kom nu ska du också få frukost ..." och han följer med, serveras kalkonfrikassé i sås och går sedan ut igen. 

Plötsligt upptäcker vi Titti Schult som en av två programledare i tv-rutan! 

"Va? Har hon börjat hos SVT ..?" säger vi unisont. 

Eller ser vi fel? Nej, det är verkligen Titti. Oj, inte lätt att byta arbetsplats - från radio till tv - men hon kommer säkert in i det hela vad det lider. 

Läser DN. Mycket som var intressant och allra, allra bäst tyckte jag om Andrew Waldens krönika som hade rubriken: "Därför ska du anställa en människa som inte tror på sig själv." Läste och log. Gör veckans quiz. Pv vinner över mig med ett mer rätt svar, men jag vinner över honom på ordquizet (bara 1 mer rätt). Nu är han igång med tegelpanne-rengöringen. Om en dryg timme vankas besiktning av bilen.

Och idag ska vännen Eva i Tyresö genomgå en datortomografi, allt för att utesluta elände på annat håll i kroppen. Om inget annat inträffar, kommer hon och den halvlånge hit till Haverdal i morgon. Sååå trivsamt det ska bli! Jag längtar.

Ps. Mera Morgonstudion. LO:s nye ordförande Johan Lindholm intervjuas och apropå rubriken i Andrew Waldens krönika .., ja, det kan jag säga, att herr Ordförande Lindholm, han tror på sig själv. Det är i alla fall vad jag tror. Ds.

Inga kommentarer: