måndag 23 september 2024

Kanske den allra sista ...?

"Jaha du .., det här kan vara den allra sista fina dagen av sensommaren ...,", säger pv som håller koll på SMHI och deras prognoser. 

Mulet, regn och kraftigt regn är vad som väntar oss. Lägg därtill friska vindar. 

Då tar vi med oss badkläder och handdukar och kör till Skallkroken, mest för att ta tillvara på det som bjuds. Sol och arton grader varmt. Vattnet är kristallklart. 

Jag simmar ut till den stora stenen där tre skarvar sitter och tar igen sig; det är svalt i havet och blir kyligt om fötterna. Ser sju kor vandra omkring på stranden .., och några av husbilarna har tackat för sig. Tre trutar skriker oavbrutet. 

Solen mot ansiktet på tillbakavägen. Ser inte en enda brännmanet och ingen annan manet för den delen.

Pv står på piren och pratar med båtgrannen.

Sist av allt till affären 

Vid brödet står en stapel med JULMUST och Mange säger att nu har lussekatterna kommit och finns i stora brödfrysen .., bara väntar på sin tur. "Nej!!" vill jag säga och säger det. 

Mange bara ler. Ja, jag vet .., det är endast tretton veckor och några futtiga dagar kvar till julafton, men jag vill ändå inte se julmust i affären i slutet av september. Nå, det är jag det. Andra blir kanske glada. Minns att bland annat Gunnar i Vaplan älskade när julmusten dök upp. Så kan det vara.

1 kommentar:

bettan sa...

I Lund säljs det skumtomtar🎅