tisdag 24 september 2024

När det inte blir som det var tänkt ...


Det var ungefär som vid guldrushen i Alaska .., allt skulle bli så bra - politiker i Skellefteå och kanske i hela övre Norrland var lyriska, Northwolt var räddningen! Jag undrar hur det känns just nu? Alla förhoppningar .., alla bostäder som skulle byggas, all planering inför den så ljusnande framtiden? 

Goda vännen Agnetha i Skellefteå vittnade om byggrush och bostäder såldes till långt högre priser än vanligt. Själv - då nybliven änka - hann hon knappt annonsera ut sitt boende, innan villan var såld.

Allt det tänker jag på när nyheterna, nästan dag för dag, berättar om alla problem för Northwolt och deras VD tycks nästan gråtfärdig när han intervjuas av SVT.  Och tänk, så mycket oro för alla anställda!

Det var måhända helt enkelt för bra för att vara sant ...?

5 kommentarer:

Babsan sa...

Det är fruktansvärt.Så stora förhoppningar för staden och så går det så här.Jag tycker staten ska gå in och stötta

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elisabet. sa...

Babsan: Ja, det är så sorgligt så det är inte sant. Men ska staten gå in och stötta, måste ju i så fall företagsledningen bytas ut. Det hela tycks ha varit så klantigt skött, utifrån det man läst sig till och jag ska villigt erkänna att jag är verkligen ingen batteriexpert. /Elisabet

bettan sa...

Så sorgligt för alla som är drabbade. Men det har ju varit en hel del bekymmer under resans gång som fått mig att undra hur det står till? Bygga anläggningar som inte tål kyla? Dödsfall x flera. Oändligt krystade bortförklaringar om det ena och andra.
Såg en intervju med vd från 2018.
Lika självsäker och full av energi som han var 2018, lika trött och sliten är han nu.
Hans mamma är säkerligen orolig.

Gunnel sa...

Jag är heller ingen expert men kanske skulle man ha startat i lite blygsammare skala. Känns som Northwolts ledning var alltför entusiastiska.