torsdag 26 september 2024

Torsdag i september ...


Vaknar vid 6-tiden och ligger under täcket och lyssnar till eländesnyheter i en timmes tid. 

Stiger upp. Fönstret på vid gavel .., böjer mig fram för att - förhoppningsvis någon enda gång få se en älg eller ett rådjur uppe i grannens slänt - och idag skedde miraklet: där står verkligen ett rådjur! En get. Såååå vacker!

I säkert fem minuters tid står hon där - blick stilla - och håller koll på den där underliga figuren i fönstret, hon som är jag .., och efter ett tag småpratar jag lite med henne .., önskar henne en god morgon och en fin dag. 

Detta gjorde min dag, eller i alla fall min morgon!

Inget arbete för pv idag. 

Jag upptäcker att jag har fått tid för att kolla ögonen, ombokar, då pv samma dag och tid ska på vårdcentralen i Getinge. Får tid redan idag! I Falkenberg. 



Eva från Tyresö ringer. Var morgon pratas vi vid. Inga långa samtal, men det känns tryggt och bra. 

Hon berättar att hon känt sig ovanligt pigg .., har förberett en falukorvsgryta i ugnen och att hon och maken ska ut och promenera på förmiddagen, mest troligt på någon kyrkogård. 

Allra mest tycker hon om att besöka Skogskyrkogården som är så vacker.
(Här finns en 39 minuter lång film - men man kan ju hoppa fram lite - om just Skogskyrkogården.)

Och tänk, igårkväll frågade jag pv om han kände sig manad att titta på den isländska filmen, den jag tyckte så mycket om och såg i förrgår.
Han lät inte så värst hågad och till en början satt han och vred och vände sig i fåtöljen (jag tänkte att den här filmen är för långsam för honom .., för annorlunda .., ingen action), men döm om min förvåning när han efteråt gav den 3:a-plus i betyg. Själv ger jag den en 4:a. 

Det lär ska regna i nästan ett helt dygn, men ännu är det uppehåll. Bäst att ta med regnkappan, utifall att .., när vi om en timme åker till Falkenberg.

Inga kommentarer: