Bilden har jag lånat från Kristanstadbladet. Ja, där sitter dom och kalasar på sillamackor. |
Igår valde jag att köpa färsk filéad sill, i stället för en ny kamera.
Har man tillbringat en del av sitt liv i Skåne, vet man hur ljuvligt smarrigt det är med sillamackor!
Det var vad jag gjorde till middag igår.
För den som inte vet ..., så steker man panerade sillar (som strömmingsflundra), lägger dem på en skiva rågbröd .., röd skivad lök ringlas ovanpå .., flingsalt .., en dutt creme fraich (Monet, jag lär mig aldrig stava detta!) och så citron till.
Nu ville jag ha det liiite matigare och lade även tunt skivad potatis på mackan.
Å, hjälp .., så gott det blir!
Och nästa dag - om det blir några rester -, kan man ta hårt tunnbröd och som pålägg ta just en eller flera stekta sillar. Zoegas kaffe till .., ja, sen är man i himlen!
(Pv tycker inte alls om nåt som har med sill att göra, inte inlagd sill och absolut inte Janssons Frestelse som är n ä s t intill det bästa jag vet! Han fick äta lasagne.)