tisdag 3 september 2013

Vid 11-tiden ....


... tar jag trädgårdsslangen och duschar mig själv med iiiiskallt vatten.

Jag står ute på gräsmattan .., harry ligger en bit därifrån och sover i skuggan under ett körsbärsträd.

Efteråt sätter jag mig på altanen och bara njuter av sensommarvärme.

Från grannen hörs gräsklipparljud = sommarljud.

Nu och då nåt enstaka fågelkvitter.


Och så kommer Evas Långe Make förbi med köksskåp som vi så vänligt har fått (till den kommande gäststugan) och han kånkar in dem i det som någon gång i framtiden ska bli ett vardagsrum med utsikt mot lillvägen. Det där rummet där det ska finnas en hörnsoffa .., en skänk .., fönster åt alla håll och kanter ..., en skön fåtölj ... och lite annat.

Men nu sitter vi ute i morgonsolen och dricker råstarkt Zoegaskaffe och jag räddar en långbeneskrank från drunkningsdöden .., den får sitta på min arm och torka, men det tycks hopplöst ändå .., dessutom har den tappat sitt vänstra bakben som ligger och flyter i harrys vattenskål. 
Arma lilla krabat! 

Mycket surr blir det! 
Mest om hantverkare .., och intressanta artiklar i DN (dom jag tycker är intressanta har L.Maken inte läst och tvärtom ..) och om president Obamas besök i Stockholm .., om logistik och ingenjörer .., planeringen av Öresundsbron och glädjen i att röja - och då menar jag att göra sig av med saker och ting -.
Jag berättar om den där frihetskänslan när jag flyttade till lägenheten i Ystad .., trettioen kvadratmeter och mest loppismöbler .., det var en otrolig känsla av frihet, detta att inte kånka på en massa saker!
Eller mamma som reste till Sydamerika och allt hon hade med sig var en resväska och hur vi fick prassliga par-avion-brev där hon berättade om glädjen i att inte vara insnärjd i prylar.

Efter tjugo år återvände hon .., kom till flygplatsen på Kastrup och allt hon hade med sig var - nej, inte en resväska - utan en liten handväska.

Sånt kan man tänka på.

Men nu blir det snart moppetur till jobbet och sen väntar tre lediga dagar på raken.
Det är som den allra största gåva. 

Och jag undrar jag hur äldsta dottern har det idag?
Igår deltog hon i sitt livs allra första crossfit-pass.
Jo, jo.



 

2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Även här har det varit en strålande dag med sommarvärme - jag frös när jag började i morse, men svetten rann när jag gick hem (var på en annan skola, från min egen och hem hinner jag inte bli varm ens). Fast nu är det väldigt svalt i skuggan. Jag slutade lite tidigare och har passat på att slänga alla förväxta och intorkade altanblommor.

De hade nog klarat nån vecka till, men sen skolan börjar sitter jag inte ofta där ute och då glömmer jag att vattna. För se, allt husligt (inomhus!) är mitt ansvar när semestern är slut. Annars med, förresten...

Fröken Blund sa...

här är det vackert och kallt, isiga vindar som blåser tag i kroppen om man går ut och jag njuter för även om jag vrålälskar sommaren så älskar jag hösten och längtar till det ruggiga och rött gult och orange...
men att duscha av sig med trädgårdsslangen...nej fy för den lede så kallt.... toka där :)